Van 4 t/m 7 juni zijn de Ierse muzikanten Matt Cranitch en Jackie Daly op tour in Nederland en België. Zij doen achtereenvolgens Lisse, Vorden, Oud-Beijerland en Mechelen (B) aan.

De gerenommeerde Ierse artiesten Matt Cranitch (viool) en Jackie Daly (accordeon) geven samen in de periode 4 t/m 7 juni een aantal concerten op verschillende locaties in Nederland en België. Beide muzikanten hebben een indrukwekkende individuele reputatie gevestigd in de wereld van de Ierse traditionele muziek, maar als duo weten zij als geen ander de muziek tot leven te laten komen.

Matt promoveerde aan de Universiteit van Limerick op zijn studie over de fiddle-playing traditie van de Sliabh Luachra streek - een gebied tussen de counties Cork en Kerry. Hij is onderdeel geweest van verschillende muziekformaties en heeft eveneens een aantal solo CDs uitgebracht. Als viooldocent geeft hij over de hele wereld workshops in Ierse vioolspel. Zowel vorig jaar als dit jaar geeft hij hier in Nederland vioolworkshops.

Jackie Daly, afkomstig uit deze Sliabh Luachra streek, werd in de New York Times beschreven als “mogelijk de beste accordeonist in Ierland". Velen kennen Jackie Daly van zijn werk in bands als De Danann, Patrick Street, Buttons and Bows, Arcady en Reel Union maar ook hij heeft een aantal solo CDs op zijn naam staan.

Matt Cranitch & Jackie Daly
Matt en Jackie zijn in juni 2014 op de volgende locaties te zien en horen:

4 juni - Kasteel Dever in Lisse
5 juni - Kasteel Hackfort in Vorden in samenwerking met Natuurmonumenten
6 juni - NPB vrijzinnigenkerk in Oud-Beijerland
7 juni - ViaVia reiscafé Mechelen in Mechelen (BE)

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten kunt u terecht op de volgende locaties:
Website: http://www.irishtradmusic.nl/nl/get-tickets
Facebook: www.facebook.com/groups/irishtradmusic/
Twitter: twitter.com/irishtradnl