Op zondag 7 september organiseert Boet'n Deure in de bossen bij Odoorn een Streektaalconcert, mmv het Otto Groote Ensemble en in hun voorprogramma: Jan Henk de Groot.

Boet'n Deure organiseert akoestische muziek: Bluegrass, Oldtime, Americana en aanverwanten op één van de mooiste plekjes van Drenthe, buiten midden in het bos bij Poolshoogte.

Otto Groote maakt muziek die de sfeer in het Nedersaksisch taalgebied kenmerkt. Zijn nummers zijn geschreven in de platt en hoogduitse taal, een taal die je als noordeling prima kunt volgen. Ze zijn gevoelig, eerlijk en spreken tot de verbeelding. Ze komen meestal uit Otto's eigen pen, maar ook zette hij muziek van anderen om naar de taal van zijn eigen hart. Het Otto Groote Ensemble brengt muziek authentiek, het trio vult elkaar bovendien elkaar prachtig aan; zowel in de meerstemmige zang als in de muzikale arrangementen. Even luisteren:
https://www.youtube.com/watch?v=L0OOvdYCDKE

Otto Groote Ensemble
Jan Henk de Groot is niet alleen één van de beste singer-songwiters van Noord Nederland, ook maakt hij indruk met zijn inzet voor muziek in de regio. Hij won onlangs de Grunny, een belangrijke muziekprijs van RTV Noord en in april won hij nog de Streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden voor zijn album 'Weerom'. Even luisteren: http://youtu.be/4XphuAUNvFE

Met deze fantastische streektaalmuzikanten besluit Boet'n Deure het seizoen van 2014. Zondag 7 september begint Boet'n Deure om 14.00 uur. De Boet'n Deure concerten kenmerken zich door de gemoedelijke intieme sfeer en er is ruimte genoeg om naar muziek te luisteren. De entree voor de Boet'n Deure concerten is een vrije gift. Zo kunnen bezoekers hun waardering voor de muziek in geld laten blijken en kunnen ze geven wat ze kunnen missen. Wie zeker wil zijn van een zitplaats bij de concerten wordt aangeraden om een tuinstoel of picknickkleedje mee te nemen. Er staan ook enkele stoelen klaar. Het restaurant bij Poolshoogte is open voor een hapje en een drankje en het geluid bij Boet'n Deure wordt verzorgd door All Acoustic. Bij regen worden er enkele regenschermen opgetuigd, want de concerten zijn natuurlijk buiten in het bos. Mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds. Meer info op www.boetndeure.nl.