Van 28 oktober t/m 16 november is het Britse folkduo Josienne Clarke & Ben Walker op tour door Nederland en België. Naast enkele huisconcerten doen zij in ons land Edam, Den Bosch, Den Haag, Wahlwiller, Eindhoven en Heerhugowaard aan.

Tijdloze verhalen over liefde en verlies met een bakermat in de rijke Engelse cultuurgeschiedenis, nu eens met een diepe buiging naar de traditie, dan weer met de innovatiedrang die je van creatieve jonge mensen mag verwachten.

Josienne Clarke en Ben Walker hebben zich ermee in de kijker gespeeld; door een reeks platen die hun talenten onmiskenbaar openbaarden, maar zeker ook door een niet aflatende reeks concerten die door vele muziekliefhebbers ademloos werden beluisterd. Geen wonder dat dit afgelopen jaar uitmondde in een nominatie voor de prestigieuze BBC Folk Awards.

Of het tweetal nu eeuwenoude liederen of hun zelfgeschreven nummers ten gehore brengt, de songs vinden moeiteloos de weg naar je hart. Vakmanschap, gevoel voor nuance, liefde voor het métier en inlevingsvermogen; beiden zijn er rijkelijk door gezegend. Vanaf het moment dat ze, Josienne uit Sussex en Ben uit Evesham, elkaar in 2009 bij toeval ontmoetten na hun studie in Londen hebben ze vastberaden hun eigen weg in de traditionele Engelse folk bewandeld. Dat leidde snel tot erkenning uit vakkringen (Isambard Folk Award, FATEA Award voor beste album en vrouwelijke vocaliste van het jaar, Spiral Earth Award voor beste duo, Radio 2 BBC Folk Award nominaties voor beste nieuwkomers en beste duo) en tot een grote schare bewonderaars, wat onder meer resulteerde in een eerste plaats in de Amazon UK folk-lijst.

Josienne Clarke & Ben Walker
Na de diepe indruk die het album ‘Fire and Fortune’ in 2013 maakte wordt vol verwachting uitgekeken naar de opvolger, ‘Nothing Can Bring Back the Hour,’ dat op 13 oktober uitkomt. Maar laat het niet bij het beluisteren van die oorstrelende muziek op de albums, vergeet niet het tweetal live te aanhoren. Het is een ware belevenis en de puurheid van hun optreden zal je nog lang nadat de laatst gespeelde noot is verklonken bijblijven. Niet voor niets sprak een nog in betovering verkerende recensent over ‘glinsterende kathedralen van geluid.’ Laat het niet aan je voorbijgaan.


Josienne Clarke & Ben Walker zijn op de volgende data in Nederland en Belgie te bewonderen:

28 oktober 2014 Huisconcert Ter Aar, Ter Aar
2 november 2014 Walkabout festival Edam, Edam
4 november 2014 The Blue Room Sesssions, Verkadefabriek, Den Bosch   
6 november 2014 Folk@22, Landgraaf (huisconcert), Landgraaf
7 november 2014 Acoustic Alley, Den Haag
8 november 2014 Pandora Podium, Wahlwiller
9 november 2014 Muziekclub ’T Ey, Belsele (B)
10 november 2014 Meneer Frits, Eindhoven    
13 november 2014 Cool Kunst en Cultuur, Heerhugowaard
16 november 2014 Brussels Folk Club, La Porte Noir, Brussels (B)

Voor verdere vragen of om te reserveren voor een van de huisconcerten (28 oktober in Ter Aar of 6 november in Landgraaf), neem contact op met Blackbird Bookings.

Dit kan via http://www.blackbirdbookings.com.