Op zondag 28 september start een nieuw seizoen Bart in de B in Grandcafé Berlage in Eindhoven. Bart de Win presenteert elke maand een gast, te beginnen met Roland Verstappen, daarna volgen Birgit Wijdemans & Alex Akela en William Finta en in december zijn er de Vaste Kerstmannen.

Bart in de B september t/m december 2014:

28 september 15.00 uur: Roland Verstappen
Roland Verstappen is vooral bekend als de oprichter en gitarist van de folkband Eaden, met mooie akoestische folksongs. Hij is niet alleen een begenadigd gitarist (Pegasus, Gerard van Maasakkers), maar naast zijn werk in diverse bands heeft Roland Verstappen ook als Nederlandstalig troubadour een aardige staat van dienst weten op te bouwen. Hij won diverse liedjeswedstrijden. Zijn muzikale stijl varieert van gevoelig tot humoristisch en van nostalgisch tot maatschappijkritisch.

Roland Verstappen: gitaar, zang
Mark Schraven: gitaar, mandoline, zang
Bart de Win: toetsen

Roland Verstappen
19 oktober 15.00 uur: Birgit Wijdemans & Alex Akela
Alex en Birgit delen een brede muzikale belangstelling en werken in studio’s en op diverse podia. Ze zijn zowel solist als sessiemuzikant en spelen uiteenlopende stijlen zoals Blues, Soul, Jazz en Americana. Sinds een jaar of twee vormen zij een muzikaal duo. Ze brengen een repertoire van eigen werk, covers en vertalingen (uit het Russisch) van Alex’ hand. Mooie liedjes met een verhaal, in een intieme setting gebracht door twee rasmuzikanten. De ideale kruisbestuiving. Het beste van twee werelden.

Birgit Wijdemans: zang
Alex Akela: gitaar, viool, zang
Bart de Win: toetsen

Birgit Wijdemans & Alex Akela, foto Theo Looijmans
23 november 15.00 uur: William Finta
Deze in Eindhoven gebaseerde singer/songwriter is in 2006 afgestudeerd aan het conservatorium van Utrecht. Na vele jaren ervaring in het covercircuit, studiowerk voor verschillende producers en reclamebureaus (William was onder andere te horen in de Jillz-reclame van Heineken) was de tijd rijp om zijn eigen werk uit te gaan brengen. Het nummer "Without you" werd in 2009 dagwinnaar in het radio 538 demo-duel en in 2010 werd hij landelijk bekend door zijn deelname aan The Voice of Holland.

William Finta: gitaar, zang
René van Mierlo: gitaar
Bart de Win: toetsen

William Finta
21 december 15.00 uur: Vaste Kerstmannen
In de donkere dagen voor kerst zorgen de Vaste Kerstmannen voor licht, warmte en gezelligheid. Beurtelings nemen Bart de Win, Harry Hendriks en Sjoerd van Bommel de gloedvolle zangpartijen voor hun rekening, maar ook bassist Rinus Raaijmakers zet z’n beste beentje voor om een  originele draai te geven aan zowel bekende als minder bekende  kerstliedjes. Kortom, een ideale zondagmiddag om alvast in kerstsfeer te komen onder het genot van een lekker drankje en/of hapje. Meezingen mag!

Bart de Win: toetsen, zang
Harry Hendriks: gitaar, zang
Rinus Raaijmakers: bas, zang
Sjoerd van Bommel: drums, zang

Vaste Kerstmannen, foto Ronald Rietman