Voor het eerst sinds lange tijd is Fairport Convention weer even in Nederland, komend weekeinde. De band speelt achtereenvolgens in Venlo (26-9), Zaandam (27-9) en Scheemda (28-9). Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar, dus snel reserveren wordt aangeraden.

Opgericht in 1967, is Fairport Convention het moederschip van de Britse folkrock, met afstand de meest invloedrijke band in het genre, een band waar ooit grootheden als Sandy Denny, Richard Thompson, Ashley Hutchings, Iain Matthews en Dave Swarbrick deel van uitmaakten en die de basis is van zoveel vertakkingen vanwaaruit prachtige muziek ontstond, dat het aantal albums dat terug te voeren is op de stamboom die Fairport is vrijwel oneindig lijkt.

Anno nu is Fairport een stabiele band die nog steeds wereldwijd optreedt, met zanger-gitarist-oprichter Simon Nicol, bassist Dave Pegg (lid sinds 1970; jarenlang eveneens vaste waarde in Jethro Tull), violist Ric Sanders (die Swarbrick in 1985 verving), multi-instrumentalist en zanger Chris Leslie, en de legendarische drummer Gerry Conway (ooit in Eclection, Fotheringay, Jethro Tull, Pentangle en de bands van Sandy Denny, Richard Thompson en Cat Stevens). Vaste agendapunten in het bandschema zijn sinds jaar en dag de maand lang durende wintertournee waarbij in Engeland grote theaters worden aangedaan, alsmede het jaarlijkse door hen georganiseerde driedaagse Cropredy Festival: 25.000 man publiek dat uiteenlopende acts ziet waarbij Fairport Convention steevast de headliner en afsluiter is.

Tourdata september 2014:

Vrijdag 26-9 in Domani, Venlo, klik hier.
Zaterdag 27-9 bij Roots aan de Zaan in De Vermaning, Zaandam (let op: dit is bijna uitverkocht, status tickets is te volgen op www.rootsaandezaan.nl/agenda).
Zondag 28-9 De Ontmoeting te Scheemda (middagconcert), klik hier.
In alle gevallen is reserveren aanbevolen.