Op vrijdag 26 september speelt Kupalje uit Wit-Rusland in de Cultuurboerderij in Westelbeers. Kupalje is inmiddels een graag geziene gast en verzorgt muziek op zeer hoog niveau. Al vele jaren komen ze naar Nederland om met hun muziek geld in te zamelen voor kwetsbare kinderen in hun land. Tijden veranderen, ook in Wit Rusland. Kinderen en jongeren, maar ook volwassenen met een verstandelijke beperking wonen niet thuis. Er zijn internaten, ver buiten het sociale leven. Maar er kwam een kentering. Ouders willen de kinderen wel thuis houden. Juridisch werd het mogelijk. Echter er ontstonden ook vragen: Hoe moeten we als ouders deze kinderen accepteren? Wat moeten we doen en hoe? Is er aangepast onderwijs? Samen met de Nederlandse Stichting ‘Pomosjtsj’, wat ‘hulp’ betekent, zet Kupalje zich in om hier daadwerkelijk hulp te bieden.

Viktor Streljtsjenja (tenor) en Alexander Krasnodubski (bariton) zijn solist aan de Grote Staatsopera in Minsk. Beide zijn thuis in zowel opera als volksliederen en hebben succesvolle optredens achter de rug overal ter wereld, van China tot Amerika. De muzikale begeleiding is van het hoogste niveau. Tatjana Jeletskaja is een virtuoos cimbaliste, de cimbaal is het Wit-Russische volksinstrument. Zij speelt samen met de veelzijdige pianist Nicolai Serdobov. Met zijn grote repertoire begeleidt hij solisten, of dat nu zangers, blazers of violisten zijn. Het repertoire omvat Russische en Italiaanse (volks)liederen, licht populair klassiek, opera, filmmuziek, dansen en potpourri’s.  

De toegang is gratis, maar natuurlijk krijgt u de gelegenheid om een bijdrage te geven voor het goede doel. De hele opbrengst gaat naar een project voor kinderen in Wit Rusland, gecoördineerd door de Stichting ‘Pomosjtsj’. Er blijft niets aan de strijkstok hangen!

Vrijdag 26 september 2014, Kupalje in De Cultuurboerderij, Voldijnseweg 8, 5091 KK, Westelbeers, gemeente Oirschot
tel 0135142653 / 0640409337
www.cultuurboerderij.nl

Voor meer informatie over het project in Wit Rusland kunt u contact opnemen met het bestuur van Stichting ‘Pomosjtsj’, José Backbier, telefoon 0497-591 451 of Hans van Vegchel, telefoon 06-54 366 049.