Zondag 5 oktober start voormalig programmeur van Roepaen Chris Tangelder "Tangelder Presenteert" met een optreden van de Amerikaanse zangeres Chastity Brown in zaal 7 van Lux Nijmegen. Tevens is zijn site www.tangelderpresenteert.nl per 1 oktober de lucht in. Chris Tangelder gaat dit seizoen op een aantal plekken in Nijmegen en omgeving concerten organiseren. Op zondag 5 oktober gaat het van start in Lux Nijmegen onder de noemer de Ontmoeting met Chastity Brown. Eric Devries (singer songwriter uit Nijmegen) verzorgt de support.

Chastity Brown is as vrijdag te zien op BBC in het programma van Jools Holland. Haar muziek is beïnvloed door folk, gospel, soul en jazz. Ze weet de verschillende genres op een zeer bijzondere manier met elkaar te verbinden. Ze maakt prachtige, intieme liedjes die ze zelf begeleidt op de akoestische- en elektrische gitaar, banjo, piano en mondharmonica.

Op woensdag 8 oktober wordt dit vervolgd met een optreden van Mary Gauthier. De legendarische Americana-zangeres Mary Gauthier heeft een doorleefde, melancholische stem waarmee ze aangrijpende en rauwe liedjes zingt, die weten te raken. Support is de Canadese zangeres Lynne Hanson. Andere artiesten de naar zaal 7 ihkv de ontmoeting komen zijn Sam Baker, Dayna Kurtz, Jeffrey Foucault, Margriet Sjoerdsma en Eric Vloeimans.

Naast Lux vinden er ook concerten plaats in Brebble in het voormalige Honigfabriekcomplex. Deze serie wordt gestart met een soloconcert door de befaamde Noorse zanger Thomas Dybdahl. In deze serie komen nog aan bod: The Howlin Brothers, Amy Speace en Cara Luft op 28 oktober en Thisell de Zweedse groep op 11 november.

Daarnaast is er een serie van concerten in de steenakker in Haps, een klein huiskamertheater met 75 plaatsen. Daar zijn oa te zien Hanna Devich met pianomuziek van Einaudi, Flamenco gitarist Eric Vaarzon Morel, Nadara Gipsy Band en Iain Matthews.

Voor een volledig programma www.tangelderpresenteert.nl.