Van 8 t/m 12 oktober doen The Lasses een korte tour door Nederland en Duitsland met Kathryn Claire. Het trio is te zien in Amsterdam, Oldenburg (D) en Oudendijk.

Drie vrouwen, een afkomstig uit Spierdijk, een uit Overijssel en een uit Portland, Oregon, ontmoetten elkaar precies een jaar geleden op een muzieksessie in Amsterdam. Al bij die eerste keer samen spelen vlogen de vonken er vanaf en werd al gauw besloten tot een professionele samenwerking.

The Lasses, foto Richard Bank en Sandra Aukema (Fotopalooza)
Sophie ter Schure, Margot Limburg en Kathryn Claire zingen alledrie met hart en ziel en een goed luisterend oor. Tel daarbij op een afwisselend repertoire van opzwepende tunes, bluegrass en ontroerende Ierse en Schotse ballades en je weet dat je hier als folkliefhebber iets moois meemaakt.

Margot Limburg en Sophie ter Schure spelen al langer met zijn tweeën als The Lasses en waren dit jaar nog op uitnodiging van Luka Bloom op tour in Ierland. Ze staan bekend om hun pure, tweestemmige interpretaties van Ierse ballades en folksongs. Kathryn Claire reist de hele wereld over met haar Amerikaanse bluegrass- en folkrepertoire en wordt geprezen om haar rake vioolspel. Met zijn drieën weten deze dames ieders hart te raken en elke voet te laten meestampen.

Kathryn Claire
In oktober doen ze gedrieën een korte tour in Nederland en Duitsland. U kunt ze horen op de volgende plaatsen:

8 oktober 2014, 21u – Backroom van Mulligans, Amsterdam (sessie)
9 oktober 2014, 22u - Mulligans, Amsterdam (http://www.mulligans.nl/)
10 oktober 2014, 22u – Fiddler’s Green, Oldenburg
11 oktober 2014, 22u – Fiddler’s Green, Oldenburg
12 oktober 2014, 15u – Kerkje van Oudendijk (http://www.kerkoudendijk.nl/)

Meer informatie:
thelasses.wordpress.com
www.kathrynclaire.com