Komende zondag, 26 oktober, spelen The Jigantics voor het eerst in Nederland, en wel in De Vermaning in Zaandam. Daarna volgt een tour, ze doen o.a. Oentsjerk, Steendam, Den Haag en Eindhoven aan.

 

Een maand na het uitverkochte optreden van het vermaarde Fairport Convention in de Zaandamse Vermaning, programmeert Roots aan de Zaan op zondagmiddag 26 oktober nu een andere veelzijdige, maar wel minder bekende Engelse band.
 
The Jigantics spelen voor het eerst in Nederland, met een eigenzinnige mix van folk-rock-cajun-americana, en in de gelederen (ex-)leden van Colvin Quarmby -zeker geen onbekenden op de Nederlandse podia- en Sons Of The Delta.
 
Ze kunnen rocken als de besten om vervolgens moeiteloos over te stappen naar een juweel van een folkballad. Onlangs verscheen hun debuutalbum Daisy Roots: een dijk van een album, waardoor Roots aan de Zaan graag plaats vrijmaakt voor deze band, met in hun thuisland een live-reputatie om u tegen te zeggen.
 
De hele muziekwereld in een blender gegooid, wat kruiden erbij en een beat erbovenop” – zo omschrijft de band zichzelf. Het Britse Folkicons roemde de groep om de “magnifieke fusie van blues, rock, folk en americana die het publiek van de sokken blies – pure klasse”.
 
The Jigantics bestaan uit Mark Cole (zang, harmonica, accordeon, mandoline, gitaar), Rick Edwards (gitaar, banjo, zang), Marion Fleetwood (zang, viool: mandoline), Lyndon Webb (bas, zang) en Martin Fitzgibbon (drums, percussie, zang).
 
Toegang is 7.50 Euro per persoon. Er bestaat de mogelijkheid na afloop deel te nemen aan een Indisch buffet à €15 per persoon, echter enkel bij opgave vooraf: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 075-6122094.

THE JIGANTICS
De Vermaning, Westzijde 80, Zaandam - zondag 26 oktober 2014
deuren open 15:45, aanvang 16:15
kaartjes kosten € 7.50 (leden gratis).
reserveren: tel. 075-6122094 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
MEER INFO OP www.rootsaandezaan.nl
 
http://youtu.be/NZiuZPQ_Q3I

Tourdata 2014:
Zondag 26-10 - Roots aan de Zaan, De Vermaning, Zaandam (’s middags)
Maandag 27-10 - Kunsthal KadE, Amersfoort
Dinsdag 28-10 - Folk in de Walden, Stania State, Oentsjerk (Fr)
Woensdag 29-10 - Podiumcafé Peter & Leni, Steendam (Gr)
Donderdag 30-10 - De Speelplaats, Steyl (L)
Vrijdag 31-10 - The Lantern, Den Haag
Zaterdag 1-11 - Cafe Wilhelmina, Eindhoven