Maandagavond, 27 oktober, uur is er een bijzondere parelsessie in De Parel van Zuilen te Utrecht met Amy Speace & Cara Luft, The Howlin' Brothers en Monroe.

Uit Canada komen Amy Speace en Cara Luft, zij worden deze avond aangevuld met The Howlin’ Brothers en Monroe, de nieuwe band van Douwe Bob, Joost van Es, Janos Koolen, Jeroen Overman en Floris de Vries.

Amy Speaces album ‘The Weight of the World’ wordt door velen de ‘beste politieke folksong ooit’ genoemd. Volgens de Amerikaanse pers is Amy ontdekt door Judy Collins. Het is haar stem die het werk doet. Kristalhelder met een emotionele aantrekkingskracht en een natuurlijk vibrato. Citaat: “Er zijn stemmen die dienen als brug van verleden naar toekomst en werken als een verbinding van de ene ziel naar de andere. Ze openen harten met hun zeldzame ‘one-in-a-million-geluid’. Amy Speace heeft zo’n stemgeluid. Een tijdloze artieste van het zuiverste water.
Folk-ster Cara Luft heeft de reputatie als een van Canada’s meest verfijnde live-performers. Haar directe, nuchtere stijl gaat gepaard met gevoel voor humor. Als medeoprichter van folk/countrytrio The Wailin’ Jennys werd ze vanaf het begin gezien als de inspiratiebron van de groep. Haar instrumentale beheersing heeft haar gebracht tot in de voorhoede van de Noord-Amerikaanse roots-scene.

The Howlin’ Brothers is een string-trio uit Nashville. Met een lekker up-tempo brengen ze nieuwe en traditionele Bluegrass. Zij spelen met een muzikale woestheid die je meesleept en ervoor zorgt dat je, of je dat nu van plan was of niet, laat meetrillen op hun energieke muziek. The Howlin’Brothers bestaat uit Ben Plasse, Ian Craft en Jared Green.


Wanneer: Maandag 27 oktober 2014
Hoe laat: 20.15
Entree: € 10,--
Adres: De Parel van Zuilen | Burgemeester Norbruislaan 17 | 3555 ED Utrecht, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Info en reservering: www.deparelvanzuilen.nl/cultuur