Op zondag 9 november presenteert Osama Meleegi (percussionist bij NO blues) zijn cd Sudanese Afrobeats in café Berlage in Eindhoven.

 

Jaren geleden kwam hij naar Nederland, Osama Meleegi, top percussionist uit Khartoum, Sudan. Als een van de negen (!) percussie spelende zonen van Mohammed Gismallah Mogash, een bekende muzikant en muziekleraar, trad hij al op jonge leeftijd op met de ‘Meleegi Family’ en na zijn opleiding aan de Academie voor Muziek en Dans in Khartoum maakte hij deel uit van de befaamde bands ‘Samandal’ en ‘I’qd al Jalaad’.

Inmiddels heeft hij ook hier in Nederland zijn reputatie gevestigd als begenadigd percussionist o.a. door zijn deelname aan de bands ‘Minyeshu en Chewata’ , het Arabicana project van productiehuis ON: ‘NO Blues‘ en zijn samenwerking met Haytham Saffia in ‘Ud D’uet’. Tevens is hij een veelgevraagd sessiemuzikant. Met het album ‘Sudanese Afrobeats’ is voor Osama Meleegi een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan, een CD met eigen composities én een muzikale hereniging met zijn familie en muzikale vrienden in Sudan. Een mix van traditionele Sudanese ritmes, uitgevoerd door Osama Meleegi & Meleegi Family, en originele composities van zijn hand, uitgevoerd door in Nederland en in Khartoum gevestigde musici, die met hun Arabische en Afrikaanse invloeden het album een unieke kleur geven.
 
De Osama Meleegi Group bestaat uit :
Osama Meleegi: compositie, Ud en percussie
Shihaab Sharhabil Ahmad: bas, gitaar & keyboard
Matash: drums
Sersha: saxofoon
Haytam Mousa: gitaar
 
De opnames hebben gedeeltelijk in Nederland en gedeeltelijk in Sudan plaatsgevonden en dankzij Haytam Mousa (editing) en Peer Rave at www.customrecording.nl (mix&mastering ) klinkt dit album als een must voor iedere liefhebber van Afrikaanse muziek & percussie.

Het album is te beluisteren op Spotify en verkrijgbaar op iTunes en CDbaby.com
Distributie: Continental Record Services, www.continental.nl.

Zondag 9 november 2014, cd-presentatie Sudanese Afrobeats door Osama Meleegi Group, om 15:00 uur in Cafe Berlage Eindhoven. Entree is gratis.