Op maandag 17 november speelt het Duo Masure - Munnelly in de Parel van Zuilen in Utrecht.

Het Duo Munnelly Masure bestaat uit twee echte rasinstrumentalisten: de Ierse David Munnelly is een fenomeen op diatonische accordion en Philip Masure, bij ons bekend van Urban Trad, is een wonder op gitaar. Hij vult het repertoire aan met zang.
Allebei putten zij hun inspiratie uit hun jarenlange muzikale ervaring en een brede belangstelling voor uiteenlopende muziekstijlen, maar vooral uit de Ierse muziektraditie. Hoewel hun repertoire voornamelijk uit instrumentale, traditionele Ierse dansmuziek bestaat, komen er ook liederen uit Ierland, Schotland en Engeland aan bod. Beide musici hebben in de afgelopen 12 jaar een hechte manier van samenspel ontwikkeld, die uniek te noemen is. Verwacht jullie aan een energiek en zeer enthousiast zolderconcert!

Philip Masure gitaar, cistern, zang Philip is vooral bekend om zijn specialisatie op het gebied van de z.g.n. DADGAD tuning op gitaar, maar hij speelt ook andere instrumenten. Philip is wereldwijd veelgevraagd als gitaar workshop leraar en geeft ook les op muziekscholen in België. Verder is hij een ervaren studio technicus en producer. Hij toerde met groepen als Urban Trad, Lais, Floes, Garva, Embrun en artiesten als Helen Flaherty, Terry Coyne en Sylvain Barou. Tegenwoordig is hij naast het TRIO actief met Comas, Fling, Andar, de zangeres Clementine en heeft hij het druk met zijn studio in Herentals.

David Munnelly accordeon David groeide op met de zang en accordeon muziek van zijn grootouders. Al op zijn zevende begon hij met accordeon les van zijn oom en zijn grootmoeder. Tijdens zijn studie, in Dublin, werd hij gevraagd om in de band van Niamh Parsons te komen spelen. Van het een kwam het ander, en al gauw speelde hij met bekende namen als: Gerry O Connor, Garry O Brian, De Dannan en The Chieftains. In 1999 vormde Dave zijn eigen groep The David Munnelly Band, met wie hij de hele wereld over reisde en vier albums opnam. Tegenwoordig maakt hij ook deel uit van het internationale project “Accordeon Samourai”. (Samen met Didier Laloy, Markku Lepisto, ricardo Tesi en Bruno Letron). Behalve dat is hij nog met veel meer muzikale projecten bezig.

Maandag 17 november 2014, Duo Masure Munnelly in De Parel van Zuilen, Burg. Norbruislaan 17, Utrecht (gratis parkeren)

Aanvang: 20:15u (eten van tevoren mogelijk, mits gereserveerd)

Tickets via www.deparelvanzuilen.nl/cultuur of: 0653-740054