Op zondag 16 november staan de Tannahill Weavers op het podium van Roots aan de Zaan in De Vermaning in Zaandam.

Op de kop af een jaar geleden zorgden ze voor het best bezochte Roots aan de Zaan concert van dat moment, het was derhalve logisch ze nog eens terug te vragen: de legendarische Schotse band The Tannahill Weavers speelt zondagmiddag 16 november in De Doopsgezinde Vermaning te Zaandam.
 
Dit maal is het vrijwel hun enige concert in Nederland (vrijwel, omdat het enige andere optreden op het randje van Duitsland bungelt in het oost-Groningse Bad Nieuweschans).
 
Eén van Schotland’s bekendste folkbands, met een unieke combinatie van traditionele melodieën op fluit, doedelzak en fiddle met gedreven ritmes op gitaar en bouzouki, ondersteund door drie- of vierstemmige vocale harmonieën. Deze topmuzikanten weven een uniek geluidstapijt door de prachtige traditionele Keltische melodieën te vermengen met de kracht van moderne, opwindende ritmes terwijl de doordringende tonen van de Highland bagpipes daar nog eens als een draad van vroeger tijden doorheen lopen.
The Tannahill Weavers ontvingen door de jaren heen consequent onderscheidingen over de hele wereld voor hun uitbundige optredens en uitstekende opnames. Of het nu gaat om een a capella ballade uitgevoerd met schoonheid en precisie, of een ruige Gaelic battle tune, deze band is inventief en uniek in zijn soort met prachtige zang en akoestische/traditionele instrumenten.

The Tannahill Weavers
The Tannahill Weavers


The Tannahill Weavers bestaan uit Roy Gullane (zang, gitaar), John Martin (viool, cello, viola, zang), Phil Smillie (whistles, bodhran, zang) en Lorne MacDougall (highland bagpipes, Scottish small pipes, whistles). Die laatste was overigens lead piper in de succesvolle Disney/Pixar film Brave.
 
Het voorprogramma deze middag wordt verzorgd door Vicki Swan & Jonny Dyer. Vicki is half Zweeds/half Schots en speelt op Scottish smallpipe en een nyckelharpa, een heel bijzonder instrument met een prachtige eigen klank.

Zondag 16 november 2014, The Tannahill Weavers bij Roots aan de Zaan in De Vermaning in Zaandam.

De zaal gaat open om 15:00 (aanvang 15:30). Na afloop van het optreden kan er deelgenomen worden aan een Indisch buffet à € 15.00 per persoon. Deelname aan het buffet kan tot twee dagen vantevoren opgegeven worden.
 
In de voorverkoop kosten de kaartjes € 15.00. Aan de deur zijn ze € 20.00. Leden betalen € 10.00, kinderen halve prijs (deze prijzen zijn uiteraard exclusief buffet!). Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bel 075-6122094 om te reserveren.