Op vrijdag 28 november speelt de Hudaki Village Band uit Oekraïne in Amsterdam, zaterdag 29 november is de groep te gast bij Folkclub Twente.

Roethenië, de landstreek waar de Hudaki Village Band vandaan komt, heeft de afgelopen eeuw achtereenvolgens deel uitgemaakt van Hongarije, Slowakije, Roemenië en ten slotte Oekraïne. De oorspronkelijke bevolking, de Roethenen, mocht haar land delen met telkens andere minderheden. De muziek van dit multi-culturele land is daardoor veelzijdig en kent ook allerlei boeiende inter-etnische mengvormen.

De Hudaki Village Band bedient zich van deze rijkdom en brengt de liederen
en dansen van dorp en regio in hun oorspronkelijke, krachtige vorm. Sinds de val van de Sovjet-Unie heeft de plaatselijke bevolking haar eigen wortels teruggevonden en wordt de regionale volksmuziek weer volop omarmd als een stuk van haar eigen identiteit.

Hudaki speelt liederen en dansen uit het Chust-dal in Transkarpatië, zoals die sinds generaties op bruiloften en feesten klonken. De liederen van de
zangeressen Katja en Olga en de vijf muzikanten gaan o.a. over liefde, vriendschap, rebellie en oorlog. Wij horen het oorspronkelijke geluid van eeuwenoude ballades, drinkliederen en dansmuziek. Viool, taragot, baraban, fluiten, cimbaal, contrabas en zang blazen de ongeschreven muziek nieuw leven in.

Vrijdag 28 november 2014
Zaal 100, De Wittenstraat 100, 1052 BA Amsterdam
Aanvang 20:00
Entree €8,-
Tickets verkrijgbaar via http://zaal100.nl.

Zaterdag 29 november 2014
Locatie: Theater De Buren, Beckumerstraat 2, Boekelo.
Aanvang: om 20.30 uur.
Entree: volwassenen: 15 Euro, donateurs en studenten: 12 Euro,
jeugd tot 18 jaar: 7,50 Euro, kinderen tot 12 jaar: gratis.
Reserveren: via www.folkclub.nl of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
telefonisch: 053-4766283 of 06-53873390
N.B. Anders dan de gebruikelijk vrijdag vindt dit concert plaats op een zaterdag.