Op vrijdag 28 november kunnen de liefhebbers van folk- en wereldmuziek opnieuw hun hart ophalen in Den Eijkholt in Luyksgestel met optredens van Taaftere en RedCoat.

Voor de pauze Taaftere, een driemans folk formatie, die tweetalig nummers brengt (Brabants en Nederlands), één-, twee- of driestemmig zingt en afwisselt met fraaie instrumentale intermezzo’s. Dit alles is meest eigen werk. Het is een programma met gezelligheid en humor, dat regelmatig uitnodigt om mee te zingen, soms ook ontroert, maar steeds een eigen geluid laat horen. De drie leden van Taaftere hebben hun achtergronden in de muziek via pop, funk, blues, jazz, folk, bluegrass, cajun, zydeco en texmex. Zij formuleren met hun aanstekelijke muziek – eindelijk – een waardig Brabants antwoord op de Limbo-texmex van Rowwen Hèze.
Mark Söhngen: zang, akkordeon, trekharmonika; Mario van der Linden: zang, gitaar; Willy Verkuijlen: zang, mandoline, basgitaar.
Website: www.taaftere.com.

Na de pauze is het podium voor de Vlaamse band RedCoat. RedCoat brengt pure, doorleefde, akoestische en eigenzinnige nummers. Een unieke stem ondersteund door krachtig gitaarspel levert eigentijdse, ontroerende of stevige melodieuze songs. RedCoat is in de koude winter van 2010 ontstaan toen Hanneke Oosterlijnck (GFVP, Folgazàn) de gitarist Jeroen Knapen (GFVP, Wör, Surpluz,…) tegen het lijf liep. Samen werkten ze haar liedjes vol zieleroerselen uit. Hanneke Oosterlijnck: zang; Jeroen Knapen: gitaar, zang; Naomi Vercauteren: viool; Jasmijn Lootens: cello en Quinten De Vlaeminck: contrabas. Website: beta.vi.be/redcoat.

Vrijdag 28 november 2014, Kempenfolkcafé met Taaftere en RedCoat in Den Eijkholt in Luyksgestel.
Aanvang 20.30 uur; entree €10,00
Na afloop van de optredens wordt er naar hartenlust geïmproviseerd in Folksessies in de foyer.

Info en reserveren: www.deneijkholt.nl.