Op vrijdag 5 december presenteert Chris Wood zijn nieuwe album None The Wiser bij Molière in Brussel (B).

Chris Wood, veelvoudig BBC2 Folk Award winnaar (en opnieuw genomineerd voor Best Original Song 2014), presenteert zijn vierde solo album ‘None the wiser’. Chris’ liefde voor de kleine dingen hebben hem tot één van de levendigste en pakkendste liedschrijvers in Engeland gemaakt. Het album is het resultaat van een toernee door 51 steden in de herfst van 2012, waarbij Chris ongemerkt zijn oor te luister legde in winkels en tearooms tot werfbureaus voor het leger en hotelsauna’s. Zo verzamelde hij ‘poëzie van de recessie’, die vervolgens omgezet werd in wat velen omschrijven als zijn beste album tot nu toe. Met zowel nederige hymnes als grove veralgemeningen, van Alzheimer tot William Blake, neemt Chris Wood liefhebbend de pols van zijn thuisland.

Chris Wood werkte reeds samen met een lange lijst muzikanten, meest recent Dizraeli, Billy Bragg, Eliza en Martin Carthy in Simon Emerson’s Imagined Village. Uiteraard blijft ook zijn duo met Andy Cutting legendarisch.

The Irish Times doopte hem reeds ‘the renaissance man of English folk’. Naast songwriter voert hij ook opdrachten uit voor radio 3, schrijft hij voor The Times en geeft hij lezingen aan verscheidene universiteiten.

- Chris Wood: gitaar, viool, zang

Vrijdag 5 december 2014 , Chris Wood, Molière, Naamsepoortgalerij, Bolwerksquare 3, 1050 Brussel (Elsene) (B)
Aanvang 20:00 uur, entree €12,- (leden €8,-, entree plus lidmaatschap €18,-)

Zie ook: www.muziekpublique.be.