Op vrijdag 12 december wordt het publiek van Acoustic Alley in Den Haag uitgenodigd voor een muzikale reis door Ierland met O'DREAMS.

De wereld achter de pubs, pints en paddies: magische songs en bloedstollende verhalen over het echte Ierse leven. Irish Ways and Irish Laws is een intieme avond vol songs die teruggaan naar de eerste Vikingen die in Ierland voet aan land zetten, over de eeuwigdurende religieuze en politieke strijd met de Engelsen, de strijd tegen honger, de miljoenen Ieren die emigreerden naar Amerika, Australië en het Europese vasteland, de illegale whiskeystokerijen, onbereikbare liefdes, heimwee, bizarre vriendschappen en doorgedraaide dorpsgekken. Drie van die gekken zijn samen O’DREAMSJohn Flierman (zang, gitaar, bodhran), Ed Veltrop (zang, accordeon, piano, toetsen) en, heel blij dat hij weer terug is in Acoustic Alley: Danny Guinan (zang, gitaar, mandoline).
 
Trailer theaterprogramma:  http://bit.ly/1v1Zlip
 
Initiatiefnemer van O’DREAMS is Ed Veltrop. Op zijn twaalfde beklom hij het podium om er niet meer af te gaan. Na een lange carrière in de Nederlandse rockscene kruipt hij nu het liefst achter de piano of hangt hij de accordeon om zijn nek. Veltrop weet als geen ander met zijn uitdagende spel en uitstraling het publiek te bespelen. Hij begeleidde de afgelopen jaren zowel John Flierman als Danny Guinan tijdens optredens in Nederland, België, Duitsland, Ierland en zelfs China.
 
John Flierman en Danny Guinan
John Flierman draagt de eretitel ‘The Dutch Christy Moore’. Een meer dan terechte verwijzing naar Ierlands grootste folkheld aller tijden. Want hij brengt al een kleine twintig jaar op onvervalste wijze de mooiste Ierse en ook zelfgeschreven songs ten gehore. Flierman doet dat op internationale podia, tijdens festivals en in folkclubs en is met prachtige optredens en cd's onder de naam John O’Dreams een begrip in de Nederlandse folkscene. Danny Guinan werd geboren en getogen in ‘the boglands of Ireland’. Daar ontwikkelde hij zich tot een singer-songwriter van formaat. Guinan maakte grote faam in Ierland, maakte de definitieve oversteek naar het vasteland, toerde er met zijn zelfgeschreven songs door Europa en nam diverse cd’s op. Met O'DREAMS graaft hij muzikale roots weer uit en stuit hij samen met zijn muzikale maten op pareltjes van Ierse songs.
 
Website: www.odreams.nl
 
Video 'Dublin' http://bit.ly/1vWwU7B
 
Slán & go n-éirí an bóthar leat
(Goeie reis & tot ziens, of andersom)
 
Vrijdag 12 december 2014, O'DREAMS bij Acoustic Alley in Theater In De Steeg in Den Haag.
Zie ook: www.acousticalley.nl.