T/m 14 december toert Jeffrey Foucault door Nederland met Caitlin Canty als voorprogramma. Ze doen o.a. Bakkeveen, Bergen op Zoom en Borger aan.

De in 1976 in Wisconsin geboren Jeffrey Foucault debuteerde in 2001 met het zeer indrukwekkende album Miles From The Lightning. Die plaat maakte niet alleen grote indruk op het publiek; ook vakgenoten als Greg Brown, Todd Snider, Gillian Welch, Rosanne Cash en Chris Smither wisten hem direct te vinden om het podium met hen te laten delen. De muziek van Jeffrey, die inmiddels is verdeeld over 7 solo cd’s en een aantal samenwerkingsprojecten, kun je in zekere zin als tijdloos bestempelen. Tegelijkertijd klinkt Jeffrey als een jonge man met een oude ziel. Met zijn warme stemgeluid laveert hij in zijn liedjes tussen blues, folk en country. Foucault, die alweer een aantal jaren gehuwd is met vakgenote Kris Delmhorst, is overduidelijk opgegroeid met platen van John Prine en Townes van Zandt. Tijdens de tour die Jeffrey in december maakt door Europa, laat hij zich begeleiden door drummer Billy Conway, bekend van de legendarische alternatieve rockband Morphine en door de jonge, uit Boston afkomstige zangeres Caitlin Canty, die – ook in de ogen van Jeffrey Foucault – wel eens tot een heel grote naam in het folkgenre zou kunnen uitgroeien. Als trio zullen de liedjes van Jeffrey zeker anders ingekleurd worden dan tijdens Jeffrey’s eerdere optredens.

Van oorsprong komt Caitlin Canty uit Vermont. Na een aantal jaren in New York te hebben doorgebracht, heeft zij zich in Boston gevestigd. Daar, in Cambridge, ontmoette zij Jeffrey Foucault, die zich opwierp om Caitlin’s in 2015 te verschijnen 3e album Reckless Skyline te produceren. Dat wordt een album met 12 liedjes, variërend van country ballads tot recht-toe-recht-aan rockers, donkere bluessongs en heerlijk breekbare folkliedjes. Die liedjes vertolkt Caitlin het liefst op haar uit 1930 stammende Recording King gitaar.

Tourdata december 2014:

3 december Maastricht,  Take 5    
4 december Maassluis, Grand cafe De Waker    
5 december Eeklo (B),  N9    
6 december Bakkeveen, Muziekpodium De Slotplaats    
7 december Nijmegen, Lux    
8 december Bergen Op Zoom,  Theater Het Zwijnshoofd
13 december Lage Vuursche, In The Woods    
14 december Borger, VANSLAG (deze avond speelt ook Hiss Messenger)