Van 19 t/m 30 januari 2015 is het Duo Mc Gowan & Munnelly op tour in Nederland en België. Zij zijn onder meer te zien in Utrecht, Valkenswaard, Oud-Beijerland, Asse (B), Eindhoven en Den Bosch.

Shane Mc Gowan komt uit een streek in het zuiden van Sligo die bekend staat als lavagh.Hij stamt uit een muzikale familie en gaf zijn eerste publieke optreden al op 5-jarige leeftijd. Vader Harry is een bekende fluitspeler uit de streek en was een grote invloed door hem lessen tin whistle en fluit te geven. Als tiener begon Shane met gitaar en hij was zowel in Ierse muziek geïnteresseerd als in rock, swing en jazz. In juni 2010 werd hij lid van de band van David Munnelly en was onder meer als muzikant te gast bij Slide, Geraldine Mc Gowan en onlangs nog de John Carty Festival band.

David Munnelly, afkomstig uit Belmullet, Co. Mayo, woont tegenwoordig in Utrecht. De Ierse knoppenvirtuoos is een van die rasmuzikanten die het oude repertoire nieuw leven inblaast: zijn inspiratie komt met name uit de jaren twintig van de vorige eeuw, waarin de Ierse muziek zich in New York vermengde met klezmer, Oost-Europese folk en zelfs het theatrale van Broadway. Gedreven en met veel liefde voor de muziek illustreert Munnelly tijdens concerten de nummers met anekdotes, voorvallen en historische weetjes. Maar hoofdzakelijk is ‘the bullet from Belmullet’ bekend als een explosieve en vingervlugge muzikant op zijn diatonische accordeon.

Die unieke stijl zorgde ervoor dat David al vroeg in zijn carrière lid werd van de band van Niamh Parsons en kon spelen met o.a. The Chieftains en De Danann.
In 1999 richtte hij de David Munnelly Band op, waarmee hij een viertal cd’s uitbracht. Afgelopen tijd heeft David zijn repertoire uitgebreid naar het vasteland van Europa, waar hij aan diverse projecten meewerkt, een daarvan is Accordion Samurai, een samenwerkingsverband tussen vijf Europese grootmeesters op accordeon. 

Tourdata januari 2015:
19 januari De Parel Van Zuilen, Burgemeester Norbruislaan 17, Utrecht
20 januari Mac Music, Leenderweg 42, Valkenswaard
21 januari Café Sax & Jazz, Molenstraat 28, Veghel
22 januari t’ Pakhuis Vianen, Bakkerstraat 2, Vianen
23 januari NBP Kerk, Beneden Molendijk 35 - Oud Beijerland
24 januari Folk in ‘t Stad, Den Beulenbak, Antwerpen (B)
24 januari t’Smiske, Gemeenteplein 7, Asse (B)
25 januari Muziek Op de Bunder, Oude Rijksweg 95, 's-Heer Arendskerke (middag)
25 januari De Tuymelaer, Grote Markt, Bergen Op Zoom (avond)
26 januari Meneer Frits, Jan van Lieshoutstraat 3, Eindhoven
27 januari Muziek in Buurmalsen , Rijksstraatweg 16, Buurmalsen
28 januari La Tentation, Rue de Laeken 28 Lakenstraat, Brussel (B)
29 januari Folkclub De Toonzaal,Prins Bernhardstraat 4-6, Den Bosch
30 januari Volver Studios, Koningshoeven 75, Tilburg