Op zaterdag 13 december is A Song Journey II te zien bij Roots aan de Zaan in Zaandam, op zondag 21 december verzorgt folkband Finvarra het eindejaarsconcert van de serie. De optredens vinden plaats in de voor hen nieuwe locatie De Kleine Waarheid, Klauwershoek 4-8, Zaandam.

A Song Journey is het gezamenlijke project van muzikanten Edo Donkers, Abel de Lange, Louis ter Burg en Amerikakenner en schrijver Jan “Gonzo” Donkers. Vanaf eind jaren 60 maakte Donkers talloze radioprogramma's voor VPRO radio met de nadruk op Amerikaanse rock, soul en blues. Daarnaast werkte hij als journalist, veelal vanuit de VS maar ook vanuit diverse andere landen en publiceerde meerdere essaybundels en romans.
 
Met Jan Donkers als reisleider trok het viertal in hun eerste show (die o.a. te zien is geweest in het Zaantheater in 2012) een muzikaal spoor over het continent, puttend uit het Great American Songbook, aangevuld met eigen liedjes.
Waar in het eerste programma van Oost naar West werd getrokken, vanaf New York waar veel immigranten voet aan wal zetten, naar Californië waar de goudkoorts heerste, zijn dit keer de liedjes het uitgangspunt en zal het continent kris kras worden aangedaan.

Jan Donkers lardeert de nummers met verhalen, waardoor de bezongen personen nog meer tot leven komen. Al kan het ook zijn dat Donkers ‘toevallige mensen’ ontmoet. Het bezongen Amerika ontmoet het gedroomde Amerika, en andersom.
A Song Journey is de ultieme roadtrip door de heartlands van de Americana”, zei Roel Bentz van den Berg op de VPRO radio.

Zie ook: www.asongjourney.nl.

Song Journey, foto Roy Borghouts
Song Journey, foto Roy BorghoutsOp zondag 21 december 2014 vindt vanaf 15:00 Roots aan de Zaan’s eindejaarsconcert plaats met Finvarra. Deze band brengt een unieke vervlechting van keltische folkmuziek met oosterse invloeden.
 
Patrick (gitaar, bouzouki), Dieke (zang, percussie), Gwen (zang, harmonium, bouzouki) en Corné (viool, percussie) hebben een voorliefde voor keltische folk maar met een brede interesse schrikken ze er niet voor terug om te experimenteren met het combineren van verschillende muziekstijlen. Finvarra brengt een spannende mix van Ierse traditionals en zelfgeschreven nummers waarbij regelmatig een uitstapje gemaakt wordt naar oosterse muziek met zijn typische toonladders en onregelmatige maatsoorten. De bandleden bespelen soms onverwachte instrumenten zoals oosterse percussie en een harmonium afkomstig uit India. Gwendolyn en Dieke nemen de meeste zangpartijen voor hun rekening maar in menig nummer zijn de stemmen van alle vier de bandleden te horen.

Zie ook: www.finvarramusic.com.

Finvarra
Finvarra


 
Zaterdag 13 december 2014, A Song Journey II, bij Roots aan de Zaan in Zaandam. Aanvang 20:15 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop € 15.00 (leden betalen € 10.00). ter plekke aan de kassa kosten ze € 20.00 per stuk.

Zondag 21 december 2014, Finvarra bij roots aan de Zaan in Zaandam. Aanvang 15:00 uur. Na afloop van het optreden kan er deelgenomen worden aan een Indisch buffet à € 15.00 per persoon.
Kaartjes kosten in de voorverkoop (t/m 19 december) € 7.50. Aan de kassa kosten ze € 12.50. Dit eindejaarsconcert is gratis toegankelijk voor leden van Roots aan de Zaan.

Beide concerten vinden plaats in De Kleine Waarheid, Klauwershoek 4-8, Zaandam. Reserveren voor de optredens kan via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (bij voorkeur), of door te bellen naar 075-6122094. 

Meer weten over Roots aan de Zaan? Kijk dan op:
www.rootsaandezaan.nl of www.facebook.com/roots.aandezaan.