Komende zondag, 11 januari, gaat de Brabantse folkgroep Vandiekomsa zijn nieuwe cd,Vur mekaar, presenteren in Paradox in Tilburg.

Eindelijk is het zover, de eerste officiële CD van Vandiekomsa is er. Het is de eerste van misschien wel drie albums, geproduceerd, uitgegeven en gepromoot in Nederland en België door platenmaatschappij HKM records (door Hans Kusters, (bekend van o.a. Rowwen Hèze & Clousseau). De bekende Veulpoeper Zjef Naaijkens komt de CD officieel presenteren.
Vandiekomsa nodigt voor deze gelegenheid een aantal zeer aansprekende gasten uit. Muzikale verrassingen volgen elkaar deze middag op. Vorige keer in Paradox was een groot succes. Dat zal deze middag zeker overtroffen worden! De entree voor dit concert is gratis.

Vandiekomsa ‘Gewoon met een zachte g’
Het is 2007 als Hein Augustein een oproep plaatst op Folkforum. De gitarist is jaren eerder geëmigreerd vanuit Brabant naar Utrecht. En hij heeft Heimwee. Zijn oproep tot Brabantse folk vindt weerklank bij Ramon de Louw, liefhebber van dialect en verzamelaar van Folkplaten. Hij weet nog  wel iemand. David Cornelissen is met zijn liedjes en deuntjes vaak in Tilburg op straat en cafés te vinden. De mannen vinden elkaar in het spelen en zingen van klassiekers van o.a. Veulpoepers en Gerard van Maasakkers, maar al gauw komt er eigen muziek, met eigen teksten over kiepen wijven en liefdesverdriet.

In 2011 volgt een eerste CD (titelloos, inmiddels uitverkocht). De folky Brabantse nummers worden enthousiast ontvangen en er volgen mooie optredens in cafés en folkpodia tot zelfs over de grens (Zeeland).

En zo wordt het tijd om het bandgeluid uit te breiden met slagwerk en contrabas. Maarten Roijackers en Marcel van Cuijk nemen de nodige ervaring mee. Vandiekomsa bestaat vanaf dan uit 5 mannen. In volle bezetting staat de band 2013 o.a. op Elastiek MuziekFestival Mundial, en in het theater in Vught om de 2e prijs in ontvangst te nemen voor ‘Brabants Moiste’ (Lied van de Kiepenboer). Eind 2013 verschijnt er een EP (Baarschot sessies).

2014 wordt er gewerkt aan een nieuwe CD. Op dat moment schuift ook ‘eminence grise' Kees Schoone aan. Zijn accordeonspel wordt een vaste waarde en Kees een vaste gast. Deze zomer stond Vandiekomsa, nu dus uitgebreid met accordeon, o.a. op het hoofdpodium van Parkfest Eindhoven.

De nieuwe CD  Vur mekaar wordt uitgebracht door HKM Music (o.a. bekend van Rowwen Hèze, Pater Moeskroen, enz.). Met veel plezier  gaat de groep met Hans Kusters en zijn team verder met nog meer mensen warm maken voor de Brabantstalige Folk. De nieuwe CD  Wordt op 11 Januari  2015 (zondagmiddag) gepresenteert in Paradox Tilburg.

Bezetting: Hein Augustein snaren zang, David Cornelissen snaren zang fluitjes, Marcel van Cuijk contrabas, Ramon de Louw zang, trommel, Maarten Roijackers slagwerk, vaste gast: Kees Schoone accordeon

Zondag 11 januari 2015, Vandiekomsa presenteert Vur Mekaar in Paradox Tilburg.
Aanvang 15:00 uur, entree gratis.
Zie ook: www.paradoxtilburg.nl.