Dinsdag 3 februari speelt het Duitse Otto Groote Ensemble bij Folk in de Wâlden in Oentsjerk.

Otto Groote bezingt in zijn lyrische liedjes het 'blauwe licht van het Noorden'. Hij zingt in zijn 'memmetaal' Plattdeutsch. Uit zijn biografie: "Otto Groote ist plattdeutscher Mundartsänger mit einem engen Bezug zu seiner Heimat und der norddeutschen Region. Diese Verbundenheit wird durch die zahlreichen Vertonungen von Gedichten plattdeutscher Lyriker eindrucksvoll unterstrichen. Die Sprache in seinen Liedern ist nicht im umgangssprachlichen Platt verfasst".

Het ensemble bestaat uit Otto Groote (zang, gitaar), Matthias Malcher (zang, bluegrass-gitaar en banjo) en Ralf Strotmann (zang, bas). In zijn liedjes gaat het om de mensen en het ons ook zo vertrouwde landschap van het Noorden. Het trio ontving in 2012 de muziekprijs van de stad Bad Bevensen. Het trio heeft drie albums uitgebracht, alle in Plattdeutsch. Het eerste album „In’t blaue Lücht van d’ Nörden“ verscheen in 2006. Intussen is een vierde CD uitgebracht met hoogduitse liedjes. Het liedprogramma bestaat uit melodieuze ballades en up tempo songs met sterke bluegrass-ritmes. Otto Groote weet met zijn warme stem, de variatie in zijn liedjes en begeleid door twee rasmuzikanten als geen ander het publiek te boeien.

you tube: https://www.youtube.com/watch?v=L0OOvdYCDKE
 
dinsdag 3 februari 2015, Otto Groote Ensemble (DLD), Stania State, Rengersweg 98 B, Oentsjerk
Aanvang 20.30 u - entree 15 euro - reserveren Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 058-2562736.

Zie ook: http://folkindewalden.nl.

Op het programma staan nog:
Maandag 16 maart: Tim Easton (USA)
Woensdag 8 april: Henry Girls (IRL)
Dinsdag 12 mei: Eliza Gilkyson (USA)

Reserveren wordt aanbevolen (met name voor Eliza Gilkyson).