Van 6 t/m 15 februari toert de Amerikaanse singer-songwriter Diana Jones door Nederland. Zij doet o.a. Den Haag, Heerlen, Bakkeveen en Nijmegen aan.

Diana Jones schrijft de prachtigste donkere liedjes die hun oorsprong lijken te hebben in de Appalachian folktraditie. Van duistere murderballads tot plattelands romantiek, ze weet het allemaal zeer beeldend te brengen. Haar murderbalad If I Had A Gun bracht ze al eens ten gehore in de show van Jools Holland en Joan Baez nam haar ontroerende mijnwerkerslied Henry Russell’s Last Words recent op.

Diana Jones, foto Ronald Rietman
Diana Jones, foto Ronald Rietman


Verder tourde Diana Jones al met vele grote artiesten als Janis Ian, Mary Gauthier en Steve Earle. In de zomer van 2013 verscheen er een nieuw album van Diana Jones die de naam “Museum of Appalachia Recordings” draagt. Dit prachtige stripped down album met nieuwe songs die allen klinken als klassiekers uit de tijd van The Carter Family en een pure schoonheid hebben als het werk van Gillian Welch werd in de Uncut uitgeroepen tot Americana album van de maand. Vorig jaar was ze te zien in het TV programma Vrije Geluiden.

Diana Jones zal bij onderstaande concerten worden begeleid door de Schotse singer-songwriter Daniel Meade, die ook een aantal eigen nummers zal spelen.

Tourdata februari 2015:
vrijdag 06 februari - Acoustic Alley, Den Haag, 20:15 uur
zaterdag 7 februari - Tivoli Vredenburg, Utrecht, 20:15 uur
zondag 08 februari - Café Kiebooms, Antwerpen (België), 20:15 uur
dinsdag 10 februari - Cultuurhuis, Heerlen, 20:30 uur
woensdag 11 februari - Patronaat, Haarlem, 20:30 uur
donderdag 12 februari - de Oude Remise, Bad Nieuweschans, 20:30 uur
vrijdag 13 februari - de Slotplaats, Bakkeveen, 20:30 uur
zaterdag 14 februari - Moon Raven, Solingen (Duitsland), 20:30 uur
zondag 15 februari - Lux, Nijmegen, 20:30 uur