Op vrijdag 6 februari staat in de reeks NL Roots in het Beauforthuis in Austerlitz een dubbeloptreden gepland van Linde Nijland & Bert Ridderbos en de groep Törf.

Vrijdag 6 februari gaat het Beauforthuis met de serie NL Roots naar Groningen. Het eerste deel van het concert zingt folkzangeres/singer-songwriter Linde Nijland. Linde behoort tot de top van de Europese folk en maakte meer dan 15 jaar deel uit van het bekende folkduo Ygdrassil. Ze wordt begeleid door Bert Ridderbos (gitaar, cittern en accordeon). Hij speelde jarenlang in Törf en Ygdrassil.

Daarna is de Groninger folkgroep Törf, opgericht in 1975 en de oudste folkgroep van ons land. Traditioneel, maar tegelijkertijd eigentijds door de bijzondere arrangementen en de instrumentatie. Het geluid wordt bepaald door de mix van gitaren, doedelzakken, viool, exotische instrumenten, accordeon, basgitaar en zang.

Dit is het tweede concert in de heerlijke gloednieuwe serie NL Roots. Een serie concerten waarin (Nieuwe) Nederlanders op zoek gaan naar hun Roots.

Vrijdag 6 febr 2015, Törf & Linde Nijland in het Beauforthuis in Austerlitz. Aanvang 20:15 uur, entree €15,- (€ 10,00 kortingsprijs: kind tm 12j, CJP/Cultuurpas, studentenkaart, minima-pas, prijzen excl. theatertoeslag)

Beauforthuis
Woudenbergseweg 70 - 3711 AB Austerlitz
Online reserveren via www.beauforthuis.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

In de reeks NL Roots staan verder nog op het programma:

za 21 feb
Arnold Veeman - Groningen/Suriname

zo 8 mrt
Turkije en Marokko - Sanae Casita e.a.

zo 15 mrt
Zeister Roots - Anita van Soest e.a.

zo 22 mrt
Limburg - Paul van Loo & Ivo Rosbeek