Brian McNeill speelt op zondag 8 februari bij Roots aan de Zaan, voor het eerst in de voor hen nieuwe locatie Grooswijck in Koog aan de Zaan.

Brian McNeill is een levende legende uit Schotland, ooit vooraanstaand lid van de legendarische Battlefield Band, die traditionele muziek wist te combineren met hedendaagse stromingen in de folkmuziek. Hij leerde viool spelen voor hij andere instrumenten hanteerde. McNeill speelt nu op een reeks van instrumenten zoals gitaar, viool, viola, mandoline, concertina en hurdy-gurdy. Hij speelde viool met The Battlefield Band vanaf de oprichting in 1969 tot 1990.
 
Behalve zijn muzikale werk, is McNeill bekend in Schotland en in het buitenland als producent. Hij heeft veel productie-credits in het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika met inbegrip van Emigrant and Exile voor Eric Bogle met John Munro en twee CD’s voor fiddler John Taylor. 
 
In 2008 ontving Brian McNeill de allereerste Fatea Magazine Lifetime Achievement Award, een erkenning, niet alleen voor Brians werk als muzikant, arrangeur en producer, maar ook zijn werk in het onderwijs en het doorgeven van zijn passie voor muziek.

Brian McNeill
Brian McNeill


Scotland’s most meaningful contemporary songwriter” – The Scotsman

Zondag 8 februari 2015, Brian McNeill bij Roots aan de Zaan in zaal Grooswijck, aan de Wezelstraat 17 te Koog aan de Zaan.
Aanvang 15:00 uur. Toegang is 10 Euro per persoon (leden hebben gratis toegang). Reserveren kan via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 075-6122094. Na afloop van het optreden kan er deelgenomen worden aan een Indisch buffet à € 15.00 per persoon.

www.rootsaandezaan.nl
www.facebook.com/roots.aandezaan