De Britse indie-folk band The Staves komt voor drie concerten (9, 10 en 11 april) naar Nederland. Deze shows vallen samen met hun tweede studio-album If I Was dat op 20 maart in ons land zal uit komen (Atlantic/Warner).

In januari wisten de drie zussen Staveley-Taylor al veel indruk te maken op Eurosonic met hun prachtig uitgebalanceerde, loepzuivere en betoverende samenzang. Voor The Staves was het een uitstekende gelegenheid om nieuw werk afkomstig van ‘If I Was’ te introduceren. Ze waren bovendien te gast voor een optreden bij Giel!, 3voor12 en 3Onstage.

Voor het tot stand komen van ‘If I Was’ zijn The Staves de samenwerking aangegaan met Justin Vernon (Bon Iver). Het resultaat is een avontuurlijk en bijzonder sfeervol geheel geworden. Ingetogen, intieme folkpop zoals ook op het succesvolle debuut ‘Dead & Born & Grown’ uit 2012 is te horen, is ook de rode draad op deze tweede. Echter door gebruik te maken van bombastische elementen en een meer poppy geluid, heeft het een krachtiger en eigentijdser karakter gekregen dan z’n voorganger.

Er is een documentaire gemaakt waarin The Staves en Bon Iver aan het woord komen en praten over het opnameproces van ‘If I Was’. Via deze link is de documentaire te bekijken. Onlangs is ook de video van de single ‘Black & White’ verschenen. Deze is hier te bekijken.

The Staves
The Staves

Het tourschema ziet er als volgt uit:

09/4: Nijmegen, Doornroosje
10/4: Amsterdam, Melkweg
11/4: Rotterdam, Motel Mozaique

De kaartverkoop is reeds gestart.
Kaarten zijn te bestellen via de websites van de podia.

Meer informatie over The Staves is te vinden op www.thestaves.com.