Zaterdag 28 maart treedt theaterfolkband Blue Dew nog één keer op met de voorstelling Little Whisky Child in Streektheater De Pol in Aalten.

Een bijzondere datum voor een bijzondere voorstelling. Zaterdag 28 maart is namelijk de laatste keer dat Little Whisky Child door Blue Dew gespeeld wordt. John Beumer: “De voorstelling trekt nog steeds volle zalen en wordt makkelijk geboekt, maar we hebben twee nieuwe programma’s waarmee we graag optreden. Daarbij, een aantal van ons spelen zelf de hoofdrollen in deze film en de eerste opgenomen beelden zijn van 2008. Het verschil tussen de filmbeelden en de werkelijkheid van nu moet niet té groot worden natuurlijk, haha!". Voor wie Little Whisky Child nog graag een keer wil zien is 28 maart in Streektheater De Pol in Aalten de gelegenheid om de afsluiting van deze voorstelling mee te maken. 

Een synergie van film, muziek en verhaal
 Little Whisky Child is een negentig minuten durende speelfilm over drie Ierse broers die illegale whisky stoken tijdens de Amerikaanse Drooglegging. Film, verhaal en muziek werden door Blue Dew zelf ontwikkeld tot één geheel. Een project dat startte in 2005 en waaraan door Blue Dew maar liefst vier jaar werd gewerkt voordat alles gereed was om mee op te treden. Blue Dew schreef haar eigen muziek, schreef het verhaal en maakte samen met Sindala Filmproducties het script en de film. Filmopnames vonden onder andere plaats in Zweden en aan de film werkten ruim tachtig figuranten mee. De film werd opgenomen zonder geluid. De muziek wordt tijdens het vertonen van de film namelijk live gespeeld door muzikanten van Blue Dew. En het verhaal wordt verteld door John Beumer, tevens muzikant van Blue Dew. 
Na Little Whisky Child meer dan vijf jaar met veel plezier en succes gespeeld te hebben, verdwijnt de voorstelling na het optreden in Streektheater De Pol in Aalten in de muzikale archieven van Blue Dew.


Nieuwe theatervoorstelling en muziekprogramma
Het komende nieuwe seizoen treedt Blue Dew op met de theatervoorstelling: The Fair-Haired Boy. Een  sprookjesachtig verhaal over de Ierse Rowan die een volwassen avontuur beleeft. Het verhaal -geschreven en verteld door John Beumer- is volledig verweven met muziek van Blue Dew. 
In het huidige seizoen wordt veelvuldig opgetreden met Blue Dew & Ernst Bunders, een muziekprogramma waarin Blue Dew een muzikale samenwerking is aangegaan met drummer en singer-songwriter Ernst Bunders. Ook dit programma staat regelmatig op de speellijst van 2015-2016.

Zaterdag 28 maart 2015, laatste voorstelling Little Whisky Child door Blue Dew in Streektheater De Pol.
Aanvang 20.00 uur, entree € 12,50
Reserveren: www.streektheaterdepol.nl


Meer informatie over Blue Dew: www.bluedew.nl