De Stichting Folk Groningen presenteert het eerste Nederlandse concert van The Rambling Boys of Pleasure, op vrijdag 1 mei in het VRIJDAGTheater in Groningen.

Gelukkig maar dat de talenten van deze vier Ierse muzikanten samen zijn gekomen  in deze unieke band. Ze kenden  elkaar  al van diverse projecten, festivals en tournees in en buiten Ierland maar pas na een gelegenheidsoptreden bij The Irish Sea Sessions in Liverpool, werd de daar ontstane sound en chemie omgezet in dit samenwerkingsverband.
The Rambling Boys of Pleasure verkennen niet alleen hun eigen traditionele muziek  maar ze vinden het ook een uitdaging met die muziek buiten de gebaande paden te treden. Veel Ierse muziek vond en vindt zijn weg naar landen en culturen over de hele wereld en vermengt zich daar met andere , lokale muziektradities tot iets nieuws. Regelmatig vind je de zo ontstane muziek uiteindelijk weer terug in Ierland en The Rambling Boys helpen dat proces een handje, door daar waar mogelijk samen te werken en te spelen met plaatselijke muzikanten. Zo ontstaat er een muzikale kruisbestuiving die de traditionele muziek verrijkt en levend houdt en die garant staat voor een verrassend concert.
Kortom, zoek je muziek met heart and soul, dan heb je die nu gevonden! Van fraaie songs tot opwindende dance tunes en gevoelige composities, The Rambling Boys of Pleasure hebben het allemaal. En, het is een mooie gelegenheid enkele van de beste muzikanten die Ierland te bieden heeft, hier in een intieme setting te zien; zaterdag 2 mei staan ze bijv. in De Doelen in Rotterdam.....

De band is

Dave Munnelly -  trekharmonica
Komt uit county Mayo in het ruige westen van Ierland en begon daar op zijn zevende al met trekharmonica spelen. Al snel ontwikkelde hij een eigen flamboyante en levendige stijl, vol met verwijzingen naar o.a. de roaring twenties en met een goed oor voor het karakter van tunes. Dave werkte samen met o.a. The Chieftains, Sharon Shannon en De Dannan.
 
Gino Lupari - bodhrán
Is een van de beste bodhrán (Ierse trom)spelers in Ierland. Maakte deel uit  van de fameuze Ierse band Four Men and a Dog.

Alan Burke – vocals, gitaar
Is de zanger van de band. Hij heeft  een uitgebreid repertoire aan traditionele songs, zowel in het Engels als in het Gaelic maar je kunt ook hedendaagse en zelfgeschreven liedjes verwachten. Alan was jarenlang  de frontman van de Ierse band Afterhours.

Sean Regan - fiddle
Groeide op in de Ierse gemeenschap in Manchester, leerde daar in de omvangrijke music scene viool spelen en al snel vormde hij samen met fluitspeler Michael McGoldrick, een krachtig duo dat in diverse bands speelde. Sean beperkte zich niet alleen tot trad maar speelde ook rock en pop. Hij werkte samen met o.a. Sinead O’Connor, Grada, Sharon Shannon en Michael McGoldrick’s Big Band. Sean woont nu in Galway en werkt veel samen met trad.singer Sean Keane.

Gebeuren: concert door The Rambling Boys of Pleasure (Ierland)
Datum: vrijdag 1 mei 2015
Locatie: VRIJDAGTheater (voorm. Prinsentheater) Noorderbuitensingel 11, Groningen
Aanvang: 20.30 uur
Entree: € 15,00
Reserveren: het VRIJDAGTheater is niet al te groot; reserveren, via onderstaande link is aan te bevelen.
http://www.bijvrijdag.nl/muziek/concerten/2015/the-rambling-boys-of-pleasure/

Zie ook: www.folkgroningen.nl.