Op zondag 17 mei opent Dunderhead het nieuwe seizoen akoestische optredens van Boet'n Deure in het Drentse Poolshoogte.

Boet'n Deure organiseert akoestische muziek: Bluegrass, Oldtime, Americana en aanverwanten op één van de mooiste plekjes van Drenthe, buiten midden in het bos bij Poolshoogte.

Op zondag 17 mei organiseert Boet'n Deure een bluegrassconcert, mmv Dunderhead. Deze band werd opgericht in maart 2011. Banjospeler Anders Ternesten nam het initiatief en samen met banjoist Mikael Grund en bassist Carl Karlsson begon de band als "the Moonshine Brothers". In Jimmy Hermansson werd een getalenteerde gitarist gevonden en na de komst van zangeres Angelina Darland was de band compleet. Vorig jaar veranderde de band de naam in Dunderhead en maakte de band indruk op diverse festivals in Europa. Op het EWOB festival in Voorthuizen werd de band uitgeroepen tot #1 European Bluegrass Band. Op het toonaangevende Franse La Roche bluegrassfestival won de band de 2e prijs. De band maakte veel indruk op het Duitse GrevenGrass festival waar de band dit jaar wederom op zal treden. Dunderhead speelt moderne bluegrass, met veel eigen werk. Angelina en Mikaels liedjes raken het publiek en de muzikale kwaliteiten van alle bandleden werden vorig jaar door het publiek enorm gewaardeerd. Onlangs presenteerde Dunderhead hun nieuwe CD, getiteld "Dunderhead".

In het voorprogramma speelt Timo de Jong.
Timo de Jong is een muzikant uit Meppel die folk/country/pop liedjes schrijft en speelt. Liedjes die een beetje over hem gaan, maar eigenlijk op iedereen van toepassing zijn. Maar ook liedjes over autodieven, koibois en dochters die nog geboren moeten worden. Gelukkig is er altijd wel dat zilveren randje.

Met deze fantastische muzikanten begint het Boet'n Deure seizoen van 2015. Zondag 17 mei begint Boet'n Deure om 14.00 uur.

Op 7 juni vindt het Boet'n Deure Festival plaats met onder andere Stroatklinkers en Corn Potato Stringband en daarna volgen vier zomerconcerten, met ondere andere Laurens Joensen, Gerd Schinkel, Bert Hadders, JOE en Southern Flavour.  Kijk voor meer info op de website: www.boetndeure.nl.

De Boet'n Deure concerten kenmerken zich door de gemoedelijke intieme sfeer en er is ruimte genoeg om naar muziek te luisteren. De entree voor de Boet'n Deure concerten is een vrije gift. Zo kun je als bezoekers je waardering voor de muziek in geld laten blijken en kun je geven wat je kunt missen. Wie zeker wil zijn van een zitplaats bij de concerten wordt aangeraden om een tuinstoel of picknickkleedje mee te nemen. Er staan ook enkele stoelen klaar.

Het restaurant bij Poolshoogte is open voor een hapje en een drankje.