Op zaterdag 30 mei komt de legendarische band The Strawbs naar De Vermaning in Zaandam, op 31 mei is de band te gast in De Kloveniersdoelen in Middelburg.

Iconen als folkzangeres Sandy Denny en progrocktoetsenist Rick Wakeman hebben gemeen, dat beiden (zij het niet tegelijkertijd) lid waren van The Strawbs; beiden zijn ze ontdekt door Strawbs-voorman Dave Cousins. Sandy Denny voordat ze faam verwierf met Fairport Convention, Rick Wakeman voordat hij overstapte naar Yes en verder. Dan hebben we het over twee namen die elk een geheel ander soort muziek belichamen, en inderdaad is The Strawbs een band die beslist niet in één hokje te vangen is. Ze begonnen midden jaren ’60 als The Strawberry Hill Boys in het Londense folkclubcircuit, maar gaandeweg werd de groep steviger, een soort progrockband met akoestische neigingen. Op gegeven moment schuurde de band zowaar tegen de glamrock aan. Hits werden gescoord met o.a. Part Of The Union en Lay Down; The Strawbs werden vervolgens zeer succesvol als albumband met name in de USA en Canada, met albums als Hero & Heroine (1974) en Ghosts (1975).
 
Ook nu nog is The Strawbs een op een trouwe fanschare leunende band, die tegenwoordig optreedt in zowel een electrische en een akoestische line-up. Deze Acoustic Strawbs bestaan uit Dave Cousins (gitaar, banjo, dulcimer, zang – en rode draad door de Strawbs-historie vanaf het prille begin), en twee oudgedienden uit de meest succesvolle Strawbs line-ups, te weten Dave Lambert (gitaar, zang) en Chas Cronk (bas, zang).

The Strawbs
The Strawbs

Tourdata mei 2015
Vrijdag 29 mei 2015, Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer
Meer info: http://cultuurpodiumboerderij.nl/en/programme/strawbs-acoustic/

Zaterdag 30 mei 2015, Roots aan de Zaan in De Vermaning in Zaandam.
Kaartjes kosten € 18.00 (e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 075-6122094); leden betalen € 12.00. Aanvang is 20:15. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Amerikaanse singer/songwriter John Statz.

Zondag 31 mei 2015, Kloveniersdoelen in Middelburg
Deuren open: 15:00
Aanvang: 15:30
Entree: 20,- (incl 1 consumptie)
Zaalopstelling: zittend in theateropstelling
Tickets: http://www.drukkerijmiddelburg.nl/tickets en aan de kassa in de Drvkkery, ‘t Spui en de Kloveniersdoelen.