Op 28 juni aanstaande zal de Amerikaanse singer/songwriter Lori Lieberman, eenmalig een concert geven in samenwerking met een indrukwekkende line up van Nederlandse artiesten. Het decor van deze avond is het Diligentia Theater in Den Haag.

Het concert heeft de naam "West coast cafe" meegekregen. Lori refereert hiermee aan de vele schrijfsessies die zij met haar gastartiesten, Sandra van Nieuwland, 3JS, Stevie Ann en Yori Swart, had toen zij bij haar op bezoek waren in LA. Naast dat Lori solo stukken ten gehore zal brengen, zal zij uiteraard ook samen met haar gasten in intieme akoestische setting, de nummers spelen die zij samen schreven en de verhalen achter het ontstaan van deze nummers vertellen. Ook de gastartiesten zullen ieder op hun beurt eigen solo stukken spelen.

Lori Lieberman
Lori Lieberman

Het was niemand minder dan Don McClean die Lori in 1972 inspireerde om 'Killing me softly' te schrijven. Een gebeurtenis die haar leven compleet zou veranderen. Vele albums en bijzondere samenwerkingen, zoals met onder anderen Leonard Cohen heeft Lori op haar CV staan. Lori is een alom gerespecteerde songwriter en vormt een inspiratiebron voor vele artiesten. Zo ook voor de nieuwe generatie artiesten in ons land.

Lori bezocht Nederland al in de jaren zeventig en toerde en schreef destijds met Henny Vrienten. Haar liefde voor ons land is altijd blijven bestaan en over de afgelopen jaren heeft Lori samengewerkt op het gebied van songwriting met een groot aantal artiesten van Nederlandse bodem. Sandra van Nieuwland, 3JS, Stevie Ann, Yori Swart en Niels Geusebroek zijn daar een aantal voorbeelden van. Op 17 juni komt het zeventiende studio album van Lori Lieberman uit. Op dit album zullen diverse songs staan die ze met Nederlandse artiesten schreef.

Kaarten kosten 20 Euro en zijn verkrijgbaar via www.diligentia-pepijn.nl.