Op vrijdag 3 juli is er in Dordrecht ToBe gaat Vreemd met: Some Kind of Fire Rose.

Iedere vrijdagavond verzorgt ToBe cultuurcentrum de live-muziek onder de titel “ToBe gaat Vreemd” in het kleinste muziekpodium  van Dordrecht: Huiskamercafé De Vreemde Eend aan het Bagijnhof 27. Talentvolle cursisten van ToBe cultuurcentrum en gastmusici treden op in een akoestische setting die varieert van pop, folk, blues en singer-songwriter tot lichte jazz en wereldmuziek. Een goed begin van je weekend! Toegang is vrij. De concertavond wordt om 20.00 uur ingeleid de huismuzikant Emma Thwaite. Daarna is om 20:30 uur de beurt aan het duo Some Kind of Fire Rose uit Den Haag.
“Alles van waarde is weerloos” (Lucebert).

Some Kind of Fire Rose bezingt meerstemmig de kwetsbaarheden die niet gepakt of vastgehouden kunnen worden, maar wel gevoeld. Lisette en Gijs zijn helder en rauw, persoonlijk en direct, harmonieus en soms bevreemdend. Hun poëtische onverbloemde teksten vinden zowel in het Nederlands als Engels hun weg. Duidelijk beïnvloed door pop, folk en kleinkunst maken zij muziek om bij weg te dromen. Als het publiek zich kwetsbaar opstelt, is het weerloos.
Begin 2014 vallen zij voor het eerst in de prijzen. Met hun liedjes ‘Breekbaar’ en ‘Clouds’ winnen zij twee The Hague International Singer-songwriter (THISS) Awards. ‘Breekbaar’ wint als Best Non-English Language Song 2013 en ‘Clouds’ wint met Best Performance Video by a Duo/Group 2013. Gijs sleept tevens de THISSAward Critics’ Choice Songwriter of the Year 2013 in de wacht. Zomer 2014 stonden zij als enige Nederlandse groep op het Luisterplein van de Gentse Feesten in de finale van de Wedstrijd van het Nederlandstalig lied. Some Kind of Fire Rose heeft op 28 november 2014 haar eerste EP Breekbaar gepresenteerd aan het publiek in theater De Nieuwe Regentes in Den Haag.

Vrijdag 3 juli 2015 oBe gaat Vreemd met: Some Kind of Fire Rose in Huiskamercafé De Vreemde Eend in Dordrecht.
Vanaf 21.30 uur leidt zangeres/pianiste Emma Thwaite de jamsessie en het open podium in. Musici zijn welkom om mee te doen, neem je instrument mee en plug in. Meer info: www.devreemdeeend.nl.