Van 26 t/m 29 augustus is Daniel Meade op tour in Nederland en België. Hij is te zien in Grootschermer, Bad Nieuweschans, Kerk-Avezaath en Sint-Truiden (B).

Daniel Meade & Lloyd Reid
De Schotse singer-songwriter Daniel Meade mixt swingende en aanstekelijke country blues, honky-tonk, skiffle met ragtime. Moeiteloos ruilt hij van gitaar of andere snaarinstrumenten naar piano. Zijn liedjes zijn soms serieus maar vaak ook met teksten met een knipoog. Tussen de liedjes door is Meade ook zeer onderhoudend en entertaint hij met zijn droge Schotse humor. Hij deelde het podium al met Sturgill Simpson, Pokey Lafarge en Diana Jones. Op zijn nieuwste album Keep It Right Away (2015), dat hij opnam in Nashville met Old Crow Medicine Show en gastoptredens van Diana Jones en leden van BR5-49 is zijn muzikale veelzijdigheid goed te horen net als het feit dat hij goede liedjes schrijft soms serieus maar vaak ook met een grappige kwinkslag maar vooral ook zeer aanstekelijk. Na al dat spelen met andere artiesten is de tijd nu rijp om ook zijn eigen werk eens goed in de schijnwerpers te zetten tijdens deze korte zomertrip.

Daniel Meade & LLoyd Reid
Daniel Meade & LLoyd Reid


Hij neemt LLoyd Reid mee, Lloyd speelt virtuoos elektrische gitaar en doet de achtergrondzang, Daniel is leadvocalist en speelt gitaar en piano.

Tourdata augustus 2015:

woensdag 26 augustus - Museum Nic Jonk, Grootschermer
aanvang 20:00 uur
http://www.nicjonk.nl

donderdag 27 augustus - De Oude Remise, Bad Nieuweschans
aanvang 20:30 uur
http://www.deouderemise.nl

vrijdag 28 augustus - Landgoed Thedinghsweert, Kerk-Avezaath
aanvang 20:30 uur
http://luckydice.nl/thedinghsweert/

zaterdag 29 augustus - CountryFestival, Sint-Truiden (België)
aanvang 13:30 uur + 19:30 uur
http://www.countryfestival.be