Op zondag 20 september vinden de Sleurhut Sessies plaats op camping Hiddema State in Hempens. Optredens zijn er van Esther de Jong, Annemarieke Coenders, Jan de Vries en Sido Martens.

Zoek vier caravans op een boerencamping en laat er evenveel bevlogen singersongwriters in los voor een ruime handvol geïnteresseerd publiek.
Ziedaar de formule van de Sleurhut Sessies.

Op zondagmiddag 20 september gaat de eerste editie van de Sleurhut Sessies van start op camping Hiddema State in het landelijk gelegen Hempens onder de rook van Leeuwarden. Tussen 14.00 en 17.00 uur zijn er akoestische optredens van Esther de Jong, Annemarieke Coenders, Jan de Vries en Sido Martens. Vier singersongwriters, elk met een geheel eigen toon, stijl en benadering.

Elke singersongwriter treedt drie keer op, per keer is er per caravan plaats voor maximaal 10 luisteraars. Publiek zit bijna bij de artiest op schoot, een niet alledaagse situatie voor beiden en gegarandeerd goed voor het op het puntje-van-de-stoel gevoel.

Esther de Jong won in 2014 de finale van de Friese Singersongwritercontest met lieflijke en toch donkere liedjes waarin ze nog net niet bijt, maar wel steeds dichterbij komt in verhalen die ze anders niet zo snel zou durven delen.

Annemarieke Coenders imponeerde voorheen bij het befaamde duo Ygdrassil maar zet nu haar warme, expressieve stemgeluid en stuwende gitaarspel ten eigen bate in. Dat leverde al twee schitterende en terecht bejubelde cd's op.

Jan de Vries is al een kwart eeuw gewaardeerd lid van de Bildtse band de Feetwarmers. In 2012 verscheen Jan's solo cd Sieleroersels gevuld met eigen materiaal gezongen in het Bildts.

Sido Martens beleeft na successen met nederfolkrockgroep Fungus een tweede jeugd die ondertussen al menig cd opleverde. Nederlandstalig en sober, intiem en integer, zonder opsmuk of tralala.

Tijdens de pauzes zorgt het alternatieve recreatieteam van de camping voor verpozing middels sport en spel. De toegangsprijs bedraagt € 12,50 in de voorverkoop. Geen kaartverkoop op de dag zelf. Gezien de beperkte ruimte is er plaats voor maximaal 100 personen. Reserveren kan tot 14 september a.s. via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

wanneer: zondagmiddag 20 september 2015
hoe laat: van 14.00 tot 17.00 uur
waar: camping Hiddema State, Hempens
entree: € 12,50 (reserveren)
maximum: 100 personen
info: www.sidomartens.nLDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

sleurhut sessies affiche 2