De Johnny Cash Memorial Show op vrijdag 11 sseptember in Muziekgebouw Eindhoven

 heeft een avondvullend programma met optredens van de Def AmericansHerman Brock Jr. en een afterparty met The Feliciano's.De jaarlijkse Johnny Cash Memorial Show van Def Americans – dit jaar in Muziekgebouw Eindhoven – is met de toevoeging van The Feliciano’s als after party act verworden tot een avondvullend evenement. Het viertal speelt na de show van Def Americans aanstekelijke bluegrass covers in de foyer van het Muziekgebouw. Eerder was support act Herman Brock Jr. aan de line-up toegevoegd, die de grote zaal van het Muziekgebouw opwarmt voor de hoofdact.

Def Americans presenteren iedere editie van de Johnny Cash Memorial Show een speciaal voor deze jaarlijkse gelegenheid samengestelde en exclusieve setlist. Frontman Elco Weitering licht toe waar de accenten dit jaar liggen: “In onze begintijd sprak het werk dat Cash op het American Recordings label van producer Rick Rubin uitbracht ons erg aan. Het was hip en een muziekstijl die voor ons als rockers een opening bood naar credible alternatieve muziek die niet per se snoeihard was. Daar is voor mij de ontdekkingstocht richting het klassieke werk van Cash begonnen. Inmiddels hebben we door veel live te spelen geleerd hoe we het American Recordings repertoire goed neer kunnen zetten. We zijn gegroeid als muzikanten en hebben nu ook het lef om een meer breekbare kant te laten zien.

Uiteraard komen ook andere thema’s aan bod, Weitering geeft een voorbeeld: “We zijn ver terug in de geschiedenis gegaan van Cash en zijn geliefde June Carter en de songs die zij samen speelden. Daar gaan we enkele obscure pareltjes van laten horen.” 
Het slot van het optreden belooft iets bijzonders en een heuse climax te worden. Weitering: “Zoals inmiddels gebruikelijk gaan we ook dit jaar toewerken richting een zinderende finale van de show, maar waarbij we deze keer een verrassende wending voor het publiek in petto hebben.

Johnny Cash Memorial Show

De Johnny Cash Memorial Show is een muzikaal eerbetoon aan de op 12 september 2003 overleden countrymuzikant Johnny Cash, dat in 2008 door Def Americans is geïnitieerd en sindsdien jaarlijks in Eindhoven heeft plaats gevonden. Na edities in achtereenvolgens Dynamo (2008, 2009), de Effenaar (2010, 2011, 2012), het Klokgebouw (2013) en de Steentjeskerk (2014) is dit jaar gekozen voor de grote zaal van Muziekgebouw Eindhoven, een zaal die qua faciliteiten en uitstraling perfect aansluit op de wensen van het publiek dat de band de afgelopen jaren heeft opgebouwd. De grote zaal van Muziekgebouw Eindhoven beschikt over 750 zitplaatsen en minstens even zo veel staanplaatsen. Voor de gelegenheid wordt er een bar in de zaal geplaatst, waardoor drank tijdens de show verkrijgbaar is.

The Feliciano's
God, liefde, haat, treinen en katoen. Daar gaat het bij The Feliciano's om. En humor. Daar wordt over gezongen, geschreeuwd, gesoleerd. Een bont gezelschap dat graag onbeschaamd vrolijk en vrijpostig  zingt en gitaar, banjo, mandoline en contrabas op een paar vierkante meter samensmelt tot een kleurrijke mix van bluegrass, country, comedy en folk. The Feliciano's spelen overal en maken veel mensen blij.
www.felicianos.nl Herman Brock Jr.

Bluegrass-, americana- en bluesmuzikant, multi-instrumentalist en singer-songwriter Herman Brock Jr. groeide op in Terneuzen en speelde als tiener al gitaar in de FFFF-band van zijn vader Herman Brock Sr. Zijn hoofdinstrumenten zijn zang en gitaar, en hij speelt daarnaast ook banjo, mandoline, contrabas en dulcimer. Het op cd en vinyl verschenen ‘The Old World’ heeft hij opgenomen met medewerking van vele groten uit de top van de Nederlandse bluegrass scene, waarvan een aantal hem bij zal staan tijdens de Johnny Cash Memorial Show. Optredens op onder andere Lowlands, Mañana Mañana, La Truite Magique en Zomerparkfeest Venlo heeft hij tegen die tijd vers op het cv staan. In juni van dit jaar speelde hij nog op het Naked Song festival in het Muziekgebouw.

www.the-old-world.com


Def Americans

Een slordige 60 jaar na de eerste hits van Johnny Cash weten deze Eindhovenaren de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. De songs die Johnny Cash zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden opnieuw leven ingeblazen door de Def Americans. De band schakelt moeiteloos tussen de rebellie van de Folsom Prison en San Quentin albums, Sun recordings rockabilly krakers en het vuur en de broosheid uit de comeback albums uit de American Recordings reeks. Inmiddels kunnen de heren en dame van Def Americans terugblikken op een lange reeks succesvolle shows in het club- en festivalcircuit door heel het land. Ook meerdere geslaagde theatertours behoren inmiddels tot het cv. En met recente shows in België, Duitsland en Noorwegen en optredens in Engeland in het verschiet, steekt het gezelschap ook steeds vaker de landsgrenzen over met hun succesformule.
www.defamericans.nl


De Johnny Cash Memorial Show vindt plaats op 11 september 2015 in Muziekgebouw Eindhoven, kaarten zijn verkrijgbaar voor € 20,-, aan de dagkassa kosten ze € 22,50. Om 20.00 u gaan de deuren open. Er zijn zowel zit- als staanplaatsen, drank is tijdens de show verkrijgbaar in de zaal.

Zie ook: www.muziekgebouweindhoven.nl
en: www.facebook.com/defamericansjohnnycashtribute