Op 17 oktober gaat in het Parktheater Eindhoven de nieuwe voorstelling van Gerard van Maasakkers & Frank Cools in première: Maar liefje, nu heb je geen voetjes. Vervolgens zullen zij tot en met april 2016 diverse theaters aandoen.

Twee sublieme singer-songwriters slaan de handen ineen voor een heel bijzonder programma, waarin ze de liedjes zingen die ze zelf hadden willen schrijven. Nederlanders als Ramses Shaffy, Bram Vermeulen, Cornelis Vreeswijk en ook Vlamingen als Willem Vermandere en Louis Neefs passeren de revue. Van Maasakkers en Cools delven schatten op uit het héle Nederlandstalige repertoire; de titel van de voorstelling verwijst naar een oude smartlap over een arm weesjongetje. Daarnaast zingen ze natuurlijk ook hun eigen mooiste nummers!
In dit unieke programma komen twee werelden bij elkaar. De heren houden het simpel: wat gitaren, wat ukulele’s, misschien een orgeltje en twee fantastische stemmen.

Gerard van Maasakkers & Frank Cools, foto Phile Deprez
Gerard van Maasakkers & Frank Cools, foto Phile Deprez


Gerard van Maasakkers won in 2011 én 2013 de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied, en is uitgeroepen tot ereburger van Brabant. Zijn oeuvre, de vrucht van ruim 35 jaar singer/songwriterschap, breidt zich nog altijd uit met persoonlijke, melodieuze nieuwe liedjes vol levenslust en bijzondere aandacht voor het alledaagse.
Website: http://www.gerardvanmaasakkers.com

Frank Cools
studeerde aan de conservatoria van Gent en Antwerpen. Hij was 10 jaar lang presentator en programmamaker bij VRT Radio 1. Maar vooral is hij een gedreven podiumkunstenaar. Hij zingt, acteert, vertelt, schrijft en componeert zowel voor kinderen als voor volwassenen.
Website: http://www.frankcools.be/

De pers over Gerard van Maasakkers:

Gerard van Maasakkers zingt buitenwereldlijk mooi. – De Telegraaf
Tal van mooie, persoonlijke songs, gezongen met veel gevoel, maar zonder hinderlijke pathos. – NRC

De pers over Frank Cools:

Een werkelijk fantastische zanger! – De Morgen
Cools balanceert op de dunne grens van lach en ontroering. En dat is schoon. Zeer schoon. – Het Nieuwsblad

Van oktober 2015 t/m april 2016 doen Gerard van Maasakkers & Frank Cools diverse theaters aan in Nederland, de volledige speellijst vind je hier.