Van 30 oktober t/m 6 november is de legendarische folkrockband Steeleye Span op tour door Nederland en België. Ze doen Papendrecht, Hengelo, Drachten, Heerlen, Gouda, Brugge (B) en Venlo aan.

Steeleye Span is een van de invloedrijkste namen in de Engelse muziekgeschiedenis. De ‘monumentale’ band legde in 1969 het fundament voor folkrock. De sprankelende Steeleye blend van folk en rock bevrijdde het folkgenre uit de sfeer van achterkamertjes en pubs en stoomde het klaar voor internationale concerttours en het grote werk in de muziekindustrie. Van de 21 albums die Steeleye Span door de jaren heen uitbracht, gelden sommige als muzikale monumenten en ze scoorden vele tijdloze hits. Wie kent nu niet hun swingende song All around my hat?

Steeleye Span
Steeleye Span

Steeleye Span vierde in 2013 zijn 45-jarig jubileum en de band is nog altijd razend populair bij grote groepen muziekliefhebbers. Het geheim achter hun schijnbaar eeuwige succes is dat ze voortdurend zoeken naar vernieuwing en steeds nieuwe talenten aantrekken. Daarmee weten ze elke generatie folkrockliefhebbers aan te spreken. Zo werkte de band voor zijn meest recente album Wintersmith samen met de Engelse fantasy bestsellerauteur Sir Terry Pratchett. Magische fantasieverhalen als inspiratiebron voor prachtige nieuwe songs. De band kreeg onlangs versterking van Jessie May Smart, een jonge zeer getalenteerde violiste, die onder andere meewerkte aan X-factor en optrad met Katie Melua. De regelmatige introductie van nieuwe sterke muzikanten met hun eigen stijl, zorgt ervoor dat de band meer is dan de som der delen. Zo nemen de folkrockpioniers van het eerste uur het genre mee tot ver in de 21e eeuw.


Tourdata oktober/november 2015:
vrijdag 30 oktober Theater de Willem Papendrecht
zaterdag 31 oktober Rabo theater Hengelo
zondag 1 november Iduna Drachten
dinsdag 3 november Parkstad Limburg Theaters Heerlen
woensdag 4 november Goudse Schouwburg Gouda
donderdag 5 november Schouwburg Brugge Brugge (B)
vrijdag 6 november De Maaspoort Venlo