The Fureys toeren van 29 oktober t/m 15 november door geheel Nederland (met een optreden in België). The Young Folk is het voorprogramma bij 15 van de 17 concerten.

Een beetje folk liefhebber heeft wel een plaat of cd van The Fureys in de kast staan, de band heeft maar liefs 54 cd’s gemaakt met daarop vele hits, zoals When You Are Sweet Sixteen, The Green Field Of France, The Old man, Steel Away en Red Rose Café.
Broer Finbar verliet de band in 1993 en in juni 2002 overleed broer Paul na een kort ziekbed. De twee overgebleven  broers Eddie en George worden tijdens de concerten bijgestaan door accordeonist Camillus Hiney en bassist Aidan Guilfoyle, en de talentvolle jonge banjo speler Ger Lord vervangt deze toer de zieke Davey Arthur. De vijf mannen spelen goudeerlijke muziek, vol vuur en waar de liefde voor het vaderland van afstraalt. Snelle jigs worden afgewisseld door emotioneel gezongen love en sad songs, aan elkaar gepraat door grappige anekdotes. De concerten zijn stuk voor stuk energiek, uitnodigend en aanstekelijk. Puur entertainment! Een concert van The Fureys is er eentje om nooit te vergeten, met een lach en een traan, iedereen gaat vrolijk naar huis, mis ze niet!

The Fureys
The Fureys


The Young Folk is het voorprogramma bij 15 van de 17 concerten van The Fureys. Het merendeel van de nummers van deze alternatieve folkband wordt geschreven door zanger-gitarist Anthony Furey, zoon van George Furey (The Furey Brothers). Ze werden al de meest veelbelovende band genoemd door de rauwe energie en passie die ze in hun muziek leggen.

Tourdata oktober/november 2015:
29-okt    Zaantheater, Zaandam   
30-okt    Cultuurcentrum van Beresteyn, Veendam   
31-okt    Cultura-Ede, Ede   
1-nov    Dorpshuis Swanla, Zevenhuizen   
2-nov    Theater de Krocht, Zandvoort   
3-nov    De Witte Hoeve, Venraij   
4-nov    Nieuwe kerk, Zierikzee   
5-nov    Cultuurcentrum Leopoldsburg, België   
6-nov    Zalencentrum Meursinge, Westerbork   
7-nov    De Hege Fonnen, Lemmer   
8-nov    De Nieuwe Doelen, Enkhuizzen   
10-nov    Rabotheater De Meenthe, Steenwijk   
11-nov    Beauforthuis, Austerliz   
12-nov    Soc.Cult.Centrum De Leuningjes, Poeldijk   
13-nov    Ledel Theater, Oostburg   
14-nov    Luctor et Emergo, Rilland        
15-nov    Cultureel Centrum Landvast, Alblasserdam

Zie ook: www.thefureys.com of www.thefureys.nl.