Op donderdag 29 oktober speelt het Engelse folktrio The Leveret (bestaand uit: Andy Cutting, Sam Sweeney en Rob Harbron) in De Oosterpoort in Groningen

The Leveret
In goed Engels is een Leveret een haas in zijn eerste jaar en net zoals dat dier met onverwachte haakse bochten door het veld rent , zo beweegt dit formidabele trio zich door de Engelse folk scene. In The Leveret komen de sublieme kwaliteiten samen van drie folkmuzikanten, Andy Cutting, Sam Sweeney en Rob Harbron.  Alle drie combineren ze instrumentaal vakmanschap met een grote dosis creativiteit en dat maakt een optreden van The Leveret interessant en spannend; ze werken niet met afgesproken arrangementen maar ze spelen traditionele en nieuwe tunes en ze laten ter plekke al improviserend een bewerking ontstaan, zonder de traditie uit het oog te verliezen. En dat maakt elk  optreden uniek!

Andy Cutting (trekharmonica) maakt deel uit van de band Blowzabella en werkte met alle grote namen uit de Britse folk scene.
Sam Sweeney (fiddle) is een van de leden van het fameuze Bellowhead, de Engelse super folk bigband die al drie keer in een uitverkochte Oosterpoort stond.
Rob Harbron (concertina) heeft het bespelen van de Engelse concertina een nieuwe dimensie gegeven. Speelt o.a. met The English Acoustic Collective en met Jon Boden, de zanger van Bellowhead.
 
Leveret’s music is firmly rooted in the English tradition but is fresh and new, with original settings of ancient tunes sitting alongside new compositions by some of today’s finest tunesmiths. Sophisticated and honest, considered and spontaneous, there is nothing else that sounds quite like this trio.

wat                        concert The Leveret
wanneer             donderdag 29 oktober 2015
waar                     De Oosterpoort, Groningen
begint                  20.30 uur
kost                       € 14,00
reserveren         www.de-oosterpoort.nl