Op zaterdag 28 november speelt JW Roy zijn nieuwe theatershow Dry Goods & Groceries in  Gebouw-T in Bergen op Zoom. Folkforum mag een set vrijkaaren weggeven.

Op zijn nieuwe album Dry Goods & Groceries (release: 30 oktober 2015, V2) keert JW Roy terug naar zijn roots: de Americana. Op dit eerste Amerikaanse album in tien jaar brengt Roy de muziek waarmee hij zijn trouwe fanschare opbouwde en waarmee hij album na album lovende kritieken oogstte. Het boek dat het album vergezelt geeft aan waar Roy zijn inspiratie vandaan haalde: het staat vol met verhalen over, fotografie en ander beeld van gekoesterde en vergeten singer-songwriters, outlaws en legendes.

Tijdens zijn nieuwe theatertour Dry Goods & Groceries speelt Roy en zijn nieuwe nummers en andere klassiekers uit zijn Americana-oeuvre, en brengt hij de verhalen achter zijn liedjes.

JW Roy en Leon Verdonschot
JW Roy en Leon Verdonschot


Dat doet hij niet alleen, zelfs niet alleen met zijn band.
Roy neemt schrijver Leon Verdonschot mee, die eerder met Rowwen Heze samenwerkte in het theater (de voorstelling ‘Koper’) en met Nico Dijkshoorn (‘Ook voor vrouwen’). Verdonschot vertelt over reizen, lokale winkeltjes en muzikanten, en hij gaat op zoek naar de verhalen van het publiek. Want de anekdotes, overlevingen en mythes waar JW Roy zijn liedjes op heeft gebaseerd, die leven overal. In Austin en New Orleans, maar net zo goed in Brabant, Limburg en de Randstad.

Dry Goods & Groceries is daarmee een voorstelling vol verhalen, liedjes en beeld, die iedere avond opnieuw verse zuurstof krijgen!

Zaterdag 28 november 2015, JW Roy in Gebouw-T in Bergen op Zoom
Deurticket €17,50
Voorverkoop €16,50
Prijzen zijn inclusief €1,50 servicekosten
Locatie Rabozaal
Zaal open / aanvang: 20:30 / 21:00 uur
http://www.gebouw-t.nl.

Vrijkaarten
Folkforum mag een set van twee vrijkaarten weggeven voor dit optreden. Wil je daarvoor in aanmerking komen stuur dan voor 8 november 2015 een mail met onderwerp JW Roy en je naam, adres en woonplaats naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De winnaar ontvangt bericht per mail.