Op zondag 8 november staat Lieven Tavernier met zijn band op het podium bij het tapasconcert in het Beauforthuis in Austerlitz.

Een van de grote zonen van Vlaanderen”. Zo wordt Lieven Tavernier in België genoemd. Of:  “De Amerikanen hebben Dylan? Wel, wij hebben Lieven Tavernier.” Grote bekendheid kreeg hij met zijn Fanfare voor honger en dorst, in aanvang niet door hem maar door Jan de Wilde gezongen. Hij is een bijzondere en teruggetrokken man maar  tijdens zijn spaarzame optredens lijkt de tijd stil te staan. Hij schreef voor vele bekende zangers  liedjes waaronder Jan De Wilde, Thé Lau, Gerard van Maasakkers.

Lieven Tavernier treedt op met  Bruno Deneckere (gitaar en mondharmonica) en  Gijs Hollebosch, multi-instrumentalist (gitaar, dobro, slide, mandoline, lapsteel)

Onlangs verscheen bij Uitgeverij Lannoo het boek Eerste Sneeuw, met alle liedteksten van Lieven Tavernier en daarbij de cd Geen Kwaje Vrienden, waarop werk van Tavernier wordt uitgevoerd door o.a. Gabriel Rios, Bruno Deneckere, Roland van Campenhout, Bram 'The Bony King OF Nowhere' Vanparys en Neeka.

Youtube: Fanfare van Honger en Dorst – Lieven Tavernier & United Brass Band

Zondag 8 november 2015, Lieven Tavernier en band in het Beauforthuis in Austerlitz.
Aanvang 17:30,
Entree € 16,50 kortingsprijs (kind tm 12j, CJP/Cultuurpas, studentenkaart, minima-pa) € 12,50, prijzen incl. €2 theatertoeslag.

Tickets en overige info: http://www.beauforthuis.nl.