De Amerikaanse singer-songwriter Patty Griffin komt met band voor twee concerten naar Nederland. Op 29 januari 2016 is de altcountry/americana zangeres/gitariste te zien in de Oosterpoort in Groningen en op 31 januari in het Utrechtse TivoliVredenburg.

Patty Griffin is sinds 1997 actief en heeft tot nu toe negen studioalbums uitgebracht. Binnen het americana/altcountry genre is ze inmiddels uitgegroeid tot een voortreffelijke liedjesschrijver en performer. Grootheden als Emmylou Harris, Bette Midler, Rory Block en Solomon Birke hebben haar songs al gretig gecoverd.

Muzikaal weet ze met gemak te imponeren, en vooral haar stem maakt veel indruk. Met precisie en de juiste ‘snik’ weet Patty Griffin op melodieuze wijze elke toon probleemloos te raken, of ze nu fluisterzacht zingt of juist het tegenovergestelde.
 
Al een aantal keer is Patty Griffin in de prijzen gevallen. In 2007 ontvangt ze de Americana Music Associations Awards in de categorieën ‘Artist of the Year’ en ‘Best Album’ voor het album ‘Children Running Through’. Enkele jaren later wint ze voor ‘Downtown Church’ een Grammy Award voor ‘Best Traditional Gospel Album’.

Het tourschema ziet er als volgt uit:
 
29 januari 2016: Groningen, De Oosterpoort
31 januari 2016: Utrecht, TivoliVredenburg

Beide shows volgen na haar in september uitgebrachte album ‘Servant Of Love’ en haar optreden op TakeRoot. De kaartverkoop start op zaterdag 14 november 2015 om 10:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de podia.
 
Meer informatie over Patty Griffin is te vinden op pattygriffin.com.