Katzenjammer is van 21 t/m 24 november in de Lage Landen, en doen achtereenvolgens Den Haag, Nijmegen, Brussel (B) en Tilburg aan.

Katzenjammer is alles behalve een poezelige meisjesband. Deze vier Noorse femmes fatales maken vrolijke, energieke folkpop. Of nuja, dat dekt de lading niet; feestfolk, op Ierse folk geïnspireerde, vioolgedreven ritmes en verhitte gypsy met een scheutje ouderwets lekkere bluegrass; het volgt elkaar allemaal in hoog tempo op.Dit doen zij met de meest uiteenlopende instrumenten: accordeon, bass balalaika, fluit, ukulele, melodica… De teller staat inmiddels op 25 (!) instrumenten. Na het succes van hun eerste album besluit de band even hun eigen weg te gaan, te reizen en te schrijven. Ze kwamen terug met maar liefst 83 nieuwe nummers, waarvan er uiteindelijk elf hun nieuwe album Rockland hebben gehaald. Met nummers als Lady Grey en Oh My God touren ze langs vele Europese podia.

Deze dames winden iedereen in het Paard, zelfs op de balkons, om hun vinger.’ – 3voor12 Den Haag over de show van Katzenjammer in Paard van Troje in 2011

Tourdata november 2015:
zaterdag 21 november Paard van Troje, Den Haag
zondag 22 november Doornroosje, Nijmegen
maandag 23 november Ancienne Belgique, Brussel (B)
dinsdag 24 november 013, Tilburg

Zie ook: http://www.katzenjammer.com/live/.