De Engelse prog-folk-groep Moulettes speelt zaterdag 21 november in Zevenaar en op zondag 22 november bij Roots aan de Zaan in Zaandam.

De Britse band Moulettes stamt uit de grote kookpot van musici die vorig decennium opkwam, die ook acts als Laura Marling en Mumford & Sons voortbracht. Voormalig Moulettes lid Ted Dwane maakt al jaren deel uit van Mumford & Sons.

De line-up van the Moulettes fluctueerde nogal eens door de jaren heen, maar aan de basis stond – en staat – het kerntrio van Hannah Miller, Ruth Skipper en Oliver Austin; bassist Jim Mortimore kwam er later bij en het meest recente lid is Raevennan Husbandes. Deze veelzijdige groep deelde podia met eerdergenoemde Mumfords, Levellers, Seasick Steve en The Crazy World Of Arthur Brown.

Ze worden de voorhoede van de prog-folk genoemd, en zijn één van de meest inventieve bands die binnen de wijde begrippen van de folk van de laatste jaren opereren. Een vergelijking is wellicht wat moeilijk te maken, maar stop Kate Bush, Björk, de vroege Pink Floyd en 60s folk/jazzband Pentangle in een mixer, en het resultaat zal ietwat in de buurt komen van de unieke muziek van de Moulettes.

De Moulettes hebben inmiddels alweer (op 2 juni) hun 3e album uitgebracht Constellations. Dit album is opgenomen in studio's, kerkgebouwen, grotten en slaapkamers in Sussex en Wales! De CD bevat een groot aantal gast optredens van legendes zoals: Arthur Brown (God van Hellfire),en Herbie Flowers (Lou Reed & David Bowie) en tijdgenoot Blaine Harrison (Mystery Jets). Totaal onverwacht is de folk weer helemaal terug bij het grote publiek. De Moulettes onderscheiden zich met een eigenzinnige maar “poppy handelsmerk” van progressieve en psychedelische neo-klassieke folkrock en heeft de laatste jaren grote indruk gemaakt op vele festivals.

Moulettes
Zaterdag 21 november 2015, De Lantaern, Zevenaar
Open: vanaf 20.15 uur, aanvang: 21.00 uur
Adres: De Hooge Bongert 3  6903 DA  Zevenaar (naast de Bibliotheek)
Toegangsprijs: € 15,-- (Plus donateurs € 14,--)
Meer info: www.delantaern.nl

Zondag 22 november, De Vermaning Westzijde 80, Zaandam.
Voor Roots aan de Zaan is dit alweer het dertigste optreden. De aanvang is 15:00. Kaartjes kosten €15 (leden betalen €10) en zijn te bestellen bij voorkeur via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of telefonisch op 075-6122094.
Meer informatie, alsook het verdere Roots aan de Zaan programma, is te vinden op www.rootsaandezaan.nl.