Op 11, 12 en 13 december zal Sharon Shannon de eerste internationale gast zijn bij de voorstellingen van Herberg De Troost in Venlo. Tickets voor 12 december zijn al uitverkocht.

De Ierse accordeoniste Sharon Shannon zal samen met pianist/gitarist Alan Connor de allereerste internationale gast zijn bij de Herberg De Troost shows in Venlo. Deze shows worden georganiseerd door Jack Poels en Tren van Enckevort van Rowwen Hèze en vinden dit jaar plaats op 11, 12 en 13 december. Sharon Shannon en Alan Connor zullen tijdens de shows verschillende songs op het podium ten gehore brengen, waaronder ook Sharon’s grootste hit, The Galway Girl, één van de 10 bestverkopende singles in Ierland ooit.
 
Op 15 januari 2016 verschijnt ook het album van Sharon Shannon & Alan Connor in de Benelux. In Galway (Mass Market Recordings/Music & Words) is een live verslag van haar laatste tour met zanger en pianist Alan Connor. Het album verscheen in oktober en Ierland en Engeland en kreeg zeer goede recensies (“A return to form”, fROOTS).

Sharon Shannon
Sharon Shannon

 
Sharon Shannon maakte de accordeon tot een 'cool' instrument en bereikte daarmee een legendarische status. De vele samenwerkingen met internationale artiesten spreken voor zich - Bono, Sinead O'Connor, The Waterboys, Steve Earle, The Chieftains, Shane MacGowan en nog vele anderen - en geven blijk van haar veelzijdigheid en talent. Ze liet voor het eerst van zich horen als lid van The Waterboys op Fisherman’s Blues en Room To Roam, maar startte daarna snel een solocarrière. Ze scoorde multi-platinum albumverkopen in haar thuisland, en haar single Galway Girl haalde de hoogste regionen van de hitlijsten. Naast vele festivals wereldwijd, en shows in Nederland en België, heeft ze ook voor maar liefst twee Amerikaanse presidenten gespeeld: voor Clinton in The White House en voor Obama in Dublin.
 
Geplande optredens van Sharon Shannon en Alan Connor:
11.12.2015 Herberg de Troost, Venlo
12.12.2015 Sounds Instore, Venlo
12.12.2015 Herberg de Troost, Venlo (UITVERKOCHT)
13.12.2015 Herberg de Troost, Venlo

Tickets zijn verkrijgbaar via herbergdetroost.nl.