t Lam in Blokzijl ontmoet muziek op vrijdag 11 december 2015: Fling (duo Evertjan ‘t Hart en Annemarie de Bie) met Ierse/Schotse muziek.

Evertjan ‘t Hart en Annemarie de Bie vormen voor het optreden in t Lam op 11 december een gelegenheidsduo. Alle twee zijn ze ervaren muzikanten met een passie voor Ierse en Schotse muziek. Ze spelen ook in de grotere band Fling die in 1996 door Evertjan is begonnen. Evertjan bespeelt, behalve de uilleann pipes (Ierse doedelzak), ook de bouzouki en verschillende fluiten en bouwt bovendien zelf Ierse doedelzakken en dwarsfluiten. 15 jaar geleden ontdekte Annemarie de Ierse muziek en werd na veel omzwervingen als solo zangeres, in 2005 zangeres, percussioniste en dwarsfluitiste van Fling. 
 
Samen zorgen ze voor een bijzonder optreden met opwindende danstunes en vrolijke en originele ballades uit de theater shows van Fling en andere bijzondere muziek uit de rijke Ierse en Schotse muziek traditie.
Op eigenzinnige en originele wijze trakteren ze ons op soms ontroerende dansmelodieën en ballades uit Ierland en Schotland, maar altijd met duidelijk respect voor en diep geworteld in de traditie. Ze beloven het publiek in deze decembermaand mee te nemen op een rit van uitersten…met misschien alvast een vleugje kerst….
 
Fling (duo Evertjan ‘t Hart en Annemarie de Bie) met Ierse/Schotse muziek
Vrijdag 11 december 2015, aanvang: 20.15 uur; entree: € 5,-
T Lam, Breestraat 2, Blokzijl
www.hetlamontmoet.nl of FB hetlamontmoet
reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
kaartverkoop: Olio @ Vino, Brouwerstraat in Blokzijl; Steenwijck’s Boekhuys, Markt in Steenwijk
kaarten ook aan de zaal (tenzij uitverkocht).