Op zondag 20 december zal de volksmuziekgroep Horlepiep een voorstelling in Dickens-stijl verzorgen in Asten.

Horlepiep zoals nog nooit gezien! In een middagvullend kerstprogramma in Dickens-stijl, ontleend aan de optredens van deze groep in de afgelopen jaren tijdens het Eynder Winter Festijn in Nederweert-Eind. Het repertoire: oude kerstgezangen uit Peel en Kempen en diverse andere Europese regio's.
Horlepiep - dat in februari 2016 veertig jaar bestaat - is de oudste 'onafgebroken' volksmuziekgroep van Brabant. Van oorsprong een familieorkestje uit Heusden, momenteel vitaal is als ooit.

Horlepiep treedt gewoonlijk op als een viermansformatie met een volks repertoire, maar in kersttijd gaat er een schepje bovenop. Dan komen twee dames de groep versterken, wordt de kerstmap te voorschijn gehaald en klinken stemmige kerstliederen uit binnen en buitenland die soms eeuwen teruggaan. Het liederenprogramma wordt afgewisseld met sfeerverhogende kerstgedichten. Voeg daarbij de Dickens-setting, waarbij alles uit de kast wordt gehaald om een mooie kerstsfeer te creëren! 

Horlepiep in kerstbezetting
Horlepiep in kerstbezetting


De kerstbezetting van HorlepiepLeo Snijders (accordeon, trekzak, zang), Els Snijders (zang); Johan Otten (gitaar, fluit, zang), Ceciel Otten (zang), Sjaak Bekx (mandoline, bouzouki, zang) en Piet Snijders (presentatie, banjo, percussie, zang). 

Zondagmiddag 20 december 2015, 14.30 uur bij 'In de Gloria' Asten; entree: vrijwillige collectebijdrage. Vooraf aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  06-16269997.