Op dinsdagavond 15 december organiseert Folk in de Wâlden in Oentsjerk een Winterfolkavond met eten en muziek, met Doede Veeman & Reizger; voorprogramma Adri de Boer.

Eens per jaar komen muziekliefhebbers naar Stania State om te genieten van een gezellige winterfolkavond van Folk in de Wâlden met lekker eten, begeleid door folkklanken en een schitterend concert. Ditmaal komt Doede Veeman samen met de folkband Reizger. Als voorprogramma treedt Adri de Boer op.

Wat brengt een nieuwe, talentvolle folkband samen met een gevestigde folkmuzikant? De liefde voor muziek en nog meer voor Friestalige muziek! Doede Veeman, in de jaren 70 één van de aanjagers van fryske folk, is in Friesland een bekende "rot in het vak". Behalve verschillende instrumenten bespeelt hij ook het publiek. Met zijn zelfgeschreven maatschappijkritische liedjes, persiflages, humor en leed weet hij het publiek te amuseren en te ontroeren. Wie kent niet het hilarische nummer "De begraffenis fan Omke Wopke" of het meeslepende "Lytse Poppe". Reizger, weet op haar eigen manier het publiek te veroveren. Met de wortels in de bluegrass, Ierse en Engelse folk, brengen zij een mix van vooral eigen Friese nummers. Met haar gepassioneerde stem en optreden vormt Hetty Zonderland het stralend middelpunt van Reizger, geflankeerd door Bart en Eric van der Wal en Jonathan de Koning. Speciaal voor de voorstelling zijn nieuwe liedjes geschreven, maar ook het bestaande repertoire wordt niet vergeten met het aansprekende 'Turfstekkersdream'. Hun gezamenlijk optreden werd in 2014 in de Harmonie door het publiek zo enthousiast ontvangen, dat besloten is de voorstelling ook elders in Friese zalen te brengen. Als voorprogramma komt 'lietsjesjonger' Adri de Boer het publiek verrassen met zijn eigen liedjes, waaronder vast wel 'De tiid hâldt gjin skoft'.

Dinsdag 15 december 2015, Winterfolkavond met Doede Veeman & Reizger, voorprogramma Adri de Boer.
zaal: Stania State, Oentsjerk - kassa 18.30 - lopend buffet 19.00 - kassa concert 19.45 - concerten 20.15 - entree all in 30,00 euro; alleen concerten 20,00 euro - reserveren met of zonder buffet Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 058-2562736.
Zie ook: www.folkindewalden.nl.