Op 19 december zal in het Groene Kerkje van Lambertschaag een Keltisch kerstconcert worden gegeven. Het optreden zal worden verzorgd door Baloney Celtic Music.

Baloney Celtic Music is bijna 18 jaar actief en speelt diverse eigen arrangementen, die op de Ierse en Schotse muziektraditie zijn gebaseerd. Sinds enkele jaren geeft de groep jaarlijks een kerstconcert, dit keer in het Groene Kerkje van Lambertschaag. Het kerstprogramma zal door veel afwisseling worden gekenmerkt, waarbij volledig unplugged, op akoestische instrumenten zal worden gespeeld.
De traditionele liedjes, deels in kerstsfeer, songs en ballads die worden gebracht handelen over een tal van onderwerpen, waarin met name de liefde een belangrijke rol speelt. Daarnaast worden mooie slow-airs op de uilleann pipes en whistles gebracht, die met opzwepende dansmuziek,  jigs, reels en andere instrumentale nummers worden afgewisseld, waarbij het publiek niet stil kan blijven zitten.

Elk lid van de groep, levert zijn of haar eigen persoonlijke bijdrage aan de zang en begeleiding, alsmede het spel op een melodie-instrument.
Baloney bestaat uit de volgende muzikanten:
Marco Baartse: uilleann pipes, concertina, Ierse bouzouki, gitaar, low- & penny whistle, bodhrán en zang
Ben Dijkhuis: steelstring folkgitaar, klassieke (Spaanse) gitaar, mandoline, mondharmonica, djembée en zang.
Dick Gerritsen:  trekzak, bodhrán, spoons en zang
Jantine Leeflang: low & penny whistle, fiddle, steelstring folkgitaar (DADGAD-stemming) en zang.

Zaterdag 19 december 2015, Keltisch kerstconcert in het Groene Kerkje van Lambertschaag.
De aanvang van het concert is om 20:30 uur.
Toegang € 8,50. Kinderen jonger dan 12 jaar hebben gratis toegang. Om zeker te zijn van een plaats is reservering aan te raden.

Reserveren: www.hetgroenekerkje.nl/programma/EP5.html of telefonisch: 0229-582752

Website: www.baloney.nl