Op zondagmiddag 20 december is Ludo Vandeau met zijn trio te gast bij de GUO concertreeks in Tiliander Oisterwijk.

In haar GUO-serie zit-/luisterconcerten verwelkomt concertorganisatie Groeten Uit Oisterwijk op zondagmiddag 20 december Trio Ludo Vandeau. Deze formatie rond Vlaamse zanger/gitarist Ludo Vandeau speelt op de eerste verdieping in Oisterwijks cultuurcluster Tiliander. Daar pimpte GUO de aula op tot sfeervolle concertzaal waar artiesten en bezoekers nog op elkaars schoot kruipen.

Zeker voor notoire GUO-concertbezoekers is zanger/gitarist Ludo Vandeau geen onbekende. Met folk-formatie Ambrozijn, wereldmuziek-orkest Olla Vogela en thema-festival ‘Vlaanderen Boven’ stond hij al vaker op het GUO-podium.

Als leadzanger van Ambrozijn was hij mede verantwoordelijk voor de heropleving van de Vlaamse folk in de jaren negentig. Maar in die schone Vlaamse wortels miste hij gaandeweg die van 'lui-mème'. Een lied in het Frans bij Ambrozijn smaakte naar meer, de samenwerking met het Franse folk-icoon Gabriel Yacoub (Malicorne) smeet er anderhalve schep bovenop, zijn zoektocht met eigen groep Bodixel en zijn vocale inbreng bij wereld-bigband Olla Vogala deden de rest.

Sindsdien brengt Ludo Vandeau niets liever dan zijn eigen, eigenzinnige werk in de traditie van het Franse chanson, vaak in het Frans, soms in het Spaans ook, of in schoon Vlaams. Niet alleen in taalkeuze, ook sferisch grijpt hij terug naar Frankrijk en Spanje. Hij herbeleeft zijn jeugd in verhalen, beelden, emoties en komt er weer mee thuis. Door die retrospectie zingt hij weer zichzelf, zoals hij het uitdrukt. 

Meer dan ooit legt Ludo Vandeau passie in zijn concerten: intiem en teer, extravert en explosief, maar altijd passie. Zijn composities zijn sterk, zijn teksten mogen gehoord. Zijn twee begeleiders Lode Vercampt en Stijn Bettens voeren meer dan uit. Ze zijn meegegaan in zijn zoektocht en verrijken zijn  muzikale palet.

Trio Ludo Vandeau
Trio Ludo Vandeau


Lode Vercampt is een klassiek geschoold cellist met een verleden bij Il Novecento, I Fiamminghi en Prima La Musica. Hij trad buiten zijn klassieke kader met sterkhouders als Lieven Tavernier, dEUS, Ambrozijn, Gorki, Jo Lemaire en Johan Verminnen. Stijn Bettens rekent folk, chanson en wereldmuziek tot zijn habitat. Hij speelt accordeon, bandoneon en accordina, is  componist, zanger en speelt in het Antwerp Gipsy Ska Orkestra.

Zondag 20 december 2015, Trio Ludo Vandeau bij GUO in Tiliander Oisterwijk.
Aanvang 15:00 uur, entree €10,- 
Reserveren via: http://guo.inoisterwijk.nl, of telefonisch tijdens kantooruren op 013 – 5217220. Op de concertdag zelf verkoopt GUO de laatste tickets van 14.00 tot 15.00u aan haar zaalkassa.
Voorproefje? Naast meer tekst staan op de al eerder vermelde website van GUO ook beeld en geluid over dit en andere GUO-concerten.